Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCB
#21
Verujem da su mnogi primetili ali evo za one koji nisu uz porudzbinu plocica kod gore navedenog proizvodjaca mozete da vezete sa narudzbom delova kod ovog prodavca link i da vam istovremeno za dati projekat stignu i delovi i plocice o istom trosku.

Reply
#22
Ha, super opcija, promaklo mi je to kad sam uzimao kod njih Smile
Reply
#23
I cene su niske. LM3886 košta samo 3 dolara (na količinu od 10 komada).
Reply
#24
I ima samo 4 na stanju Smile Sad
Reply
#25
Taman za jednog batu mm Big Grin
Monkey see, monkey do
Reply
#26
Evo par pločica koje sam uradio u Eagle PCB i koje su napravljene u JLCPCB. Kvalitet je vrlo dobar a cena niska.


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#27
odlično!
"Претпоставка је мајка зајеба..." : Д.В. - Дуд
🇷🇸 🇷🇸 🇷🇸
"Pretpostavka je majka zajeba..." : D.V. - Dude
Reply
#28
Izgleda perfektno. 
Vidim na njihovom sajtu da je 2 dolara za 10 kom. Jedino me zanima kolko računaju transport (shipping)
Monkey see, monkey do
Reply
#29
Ja uvek koristim opciju registered air mail koja košta 10 dolara. Stiže za 20 dana. Ima i opcija sa kurirskom poštom koja košta mnogo više, skoro 50 dolara.
Reply
#30
Odlično, znači za 12 dolara 10 pločica. Ili oko 115 din po pločici. Ima li oko carine nekih plaćanja.
Monkey see, monkey do
Reply
#31
Ne bi trebalo, ali to kao i uvek zavisi od raspoloženja carinika kroz čije ruke to prođe, ako reši može da ti ne dopusti da uvezeš pošto je u pitanju veća količina (više od 3 pločice).
Reply
#32
Heh, da carina, umeju da budu .....
Monkey see, monkey do
Reply
#33
Samo pazi da ukupna vrednost ne prelazi 50€ i carina te neće dirati.
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
#34
Ako pripada Niskoj carini nema da prodje bez globe. Znaci minimalno sto naplacuju je pdv . Imam drugara koji je u istocnom delu Srbije i sve sto je ikad naruceno sa Aliexpressa posto prolazi preko Niske carine, apsolutno na sve mu je naplacen pdv, a po negde i carina ako procene da nesto vredi preko 50. Ne znam kako tretiraju ostale posiljke tamo, ali sa alija je tako.
Reply
#35
Svaki kompletan uredjaj koji sam porucio sa aliexpresa ili ebay je bio carinjen iako je vrednost bila ispod 50$ dok za delove sve zavisi u vecini slucajeva prolazi bez carine.
Reply
#36
Ddanijel je dobro primetio da se na sve (praktično sve bez izuzetka) naplaćuje PDV, a carina ponekad, jer zakon upravo to i nalaže. Ako kupujemo od stranih firmi, onda se na cenu proizvoda u toj zemlji dodaju i troškovi poštarine i transporta do naše zemlje i onda se na tu zbirnu cenu dodaje carina, pa se na sve to naplati PDV od 20%. Tu je izvor nesuglasica, jer ljudi misle od plaćanja PDV-a da je to carina, od koje su oslobođeni proizvodi čija cena, zajedno sa transportom, ne prelazi 50€. Carina i PDV su odvojene stvari. Od carine možete biti izuzeti, ali od PDVa nikad.
Konkretno: Kupite iz Kine nešto što sa transportom košta 40€. Nema carine, ali plaćate PDV od 8€.
Drugi slučaj, kad je roba sa transportom do vašeg grada skuplja od 50€, recimo 100. Na to ide carina od 10%, pa na tu zbirnu cenu ide i PDV. 20% od 110€ su 22€, tako da ćete na pošti da platite ukupno 32€: 10 za carinu i 22 za PDV.
Postoji opcija da se ne plati ni carina ni PDV, ali ta pošiljka mora biti vama poslata od strane fizičkog lica iz inostranstva, a ne kupljena direktno od firme, tj pravnog lica. Primer: HMAP me se seti za rođendan (moraće da sačeka do januara), pa mi iz Nemačke pošalje nešto čija vrednost ne prelazi 70€, opet sa dodatim transportnim troškovima. Tad se ne plaća ništa, ni carina ni PDV. Jedini je problem što je HMAP morao da plati nemački PDV + transportne troškove, ali mene baš briga, ja ništa ne plaćam. Dakle, HMAP, slobodno navali, ali ne preko 70€. Hvala unapred ?
Reply
#37
Sve tacno ali i dalje kao sto rekoh, Niska carina naplacuje pdv na sve bez izuzetka, prakticno postuje ono kako zakon i propisuje.
BGD carina ne pamtim kada mi je naplatila ni carinu ni pdv. Evo danas mi je stiglo ovo:
https://www.aliexpress.com/item/DPS5020-...16135.html

Prilicno velika kutija, nije naplaceno nista, ni pdv, kostalo me 49$ .
Mesecno narucujem sve i svasta, 99% za licnu upotrebu ili za meni bliske ljude, znaci nije za preprodaju, i u recimo 100 posiljki pdv mi je naplacen mozda 2-3x , carina nikad jer uglavnom su sitnice koje malo kostaju.
Reply
#38
Beogradska carina ima neverovatno mnogo posla zadnjih nekoliko godina zbog eksponencijalnog porasta kupovine preko interneta, te ja verujem da se pola tih pošiljku ni ne pregledaju niti se pišu obračuni dažbina za njih, već ih samo preture sa jedne gomile na drugu. Meni praktično po pravilu prolazi trik kad zamolim Kineza da upiše nižu vrednost, recimo 20-30€. Svaki put ta fora prođe kad se radi o robi koju Srbi ne poručuju na tone, pa je carinici ne poznaju u prste. Ova tvoja spravica je mogla da bude i pet puta skuplja, a zamisli koliko bi vremena trebalo cariniku da sazna da je to 50-ak dolara?
Dakle, treba igrati na prenatrpanost carine i uvek stavljati bar 2-3 puta nižu cenu u papirima...
Reply
#39
Kada kupujete u farnellu, do 50e, sigurno nema haracha.
Reply
#40
Evo stigao i meni paket PCB-a i to brzo...za 2tj od narudzbe...cijena im je super ali kvaliteta usluge katastrofa..definitivno necu vise nikad narucivati od njih a evo i zasto:

- gornji silk screen je katastrofa...ko da su stedjeli boju..linije isprekidane i to izgleda lose...
- kod narudzbe napisao sam im BOTH SIDE SOLDER MASKE GREEN COLOR...medutim oni napravili da ustede malo zelene boje i napravili samo donji stranu, a gornja ko te šiša.
- donja strana sto se tice kvalitete je odlična i tu nemam primjedbi.
- dobio sam #6 Kupona zajedno sa par led diodama 3mm što je pohvalno :Smile  i kod sljedece narudzbe elektronic partsova preko tog kupona imam $6 popusta svaka cast.
- kod konkurentne firme dobivam ako im iz panela izadje 13PCB-a a narucio 10PCBa posalju mi svih 13PCB-a da ne bacaju vitroplast iz panela a da ne naplate nista..ovi su poslali tocno 10komada znaci ako im je mozda ostalo viska a sigurno za 1PCB je bacili radje proc...dakle veliki minus.


Po meni najbolja firma a da ima cijenu istu kao i ova a kvaliteta je puunoo bolja i dobi se extra viska plocica ovisno o panelu je:

https://www.elecrow.com/pcb-manufacturing.html

Jesu par dolara skupi ali kvaliteta im je najbolja sto se tice male cijene...a PCB im izgledaju PROFI bas kako im se napise...no da nebude sve tako crno...PCB je upotrebljivi i koga briga kakav je silkscreen kvalitetea i ima li TOP solder maskuSmile Bitno da sklop radi kako treba ionako ce biti u kutiji Smile

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)