Threads: 2
Bilo sta ozbiljno da krenes da radis, moras ispitati karakteristike svakog od drajvera, i napraviti pristojne skretnice. Moj predlog je da jedan bas ostavis nisko da radi, s drugi malo vise, i sa blago pomerenom fazom.
Koju i kakvu skretnicu, definisu karakteristike drajvera. Zasto su oni tako pusteni da rade i da se prirodno odsecaju u gornjem opsegu, nije mi jasno.
E sad, postoji opcija, dosta skuplja, da svakoj grupi dodelis pojacalo i pride elektronsku skretnicu, ako su drajveri vredni takvog truda.
Threads: 26
Slažem se sa imenjakom,ja bih za početak verovato uradio prave skretnice, možda više od 3-sistemskih i malo predampirao kutije,sve ostalo je viša matematika. :-D
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Threads: 2
Lutanje u magli ponajmanje, nego bacanje novca i materijala, bez finalnog zadovoljstva poslom.
Threads: 52
08-06-2017, 10:00 PM
(This post was last modified: 08-06-2017, 10:20 PM by Zvu.)
Aktiva predstavlja mnogo lošiju opciju od pasive. Kod ogromne većine aktivnih skretnica se može podešavati nivo i strmina reza ali to je sve. Pasiva ima ozbiljno veće mogućnosti od toga.
Problem faze i ekvilizacije ostaju nerešivi za ogromnu većinu aktivnih skretnica. Ako se dodaju te dve stvari, dolazimo do signal procesora što je već potpuno drugi par cipela. Samo, tada drajveri i kutija postaju slabe tačke zvučnog sistema.
Threads: 23
Eeemmm... pod aktivom sam mislio ili minidsp ili racunar kao izvor zvuka sa nekom ozbiljnijom zvucnom karticom... U oba slucaja su ruke odvezane za gomilu podesavanja (faza, seca, atenuacija........). Nisam se dobro izrazio kada sam pisao...
Threads: 52
Slažem se u potpunosti. Čak i ja imam neki tamo dsp (: