Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apex TB1 TB2 TB3
#41
(05-24-2019, 09:33 AM)gorso69 Wrote:
(05-24-2019, 07:35 AM)apexaudio Wrote: Moja plocica za TP2 je dimenzija 95x60mm i savrsena je Smile ali podrzavam sve koji pokusavaju da nacrtaju svoju verziju. TP2 je malosumno stereo audiofilsko predpojacalo koje ne invertuje fazu, tonske kontrole su pasivne, pojacanje je 6dB i svi potenciomeri su na plocici kao i stabilisano napajanje. Idealno je da se upari sa svim ovim silnim modulima pojacala i nekim selektorom (najbolje onaj sa relejima i potenciomerom). Takav gotov uredjaj u kutiji bice konacno bolji od svih polovnih Japanskih pojacala kojima je trziste zatrpano. Naravno bice bolji i od 90% novih audiofilskih pojacala koja cesto kostaju preko 1000e. NE5532 kao i mnogi drugi OP ampovi mogu takodje da se koriste.
Bune me oznake potenciometara tj. u tonskoj kontroli su log a za volume lin.  zar nije obrnuto?

Kad su tonske kontrole u NFBju, onda idu LIN potenciometri

a kad su tonske kontrole referisane na GND, pasivne, onda idu LOG potenciometri
LP
Dragan
Reply
#42
Dragan je objasnio za boju tona, a za jacinu moze logaritamski, ali je meni lepsa regulacija sa linearnim.
APEXaudio.MileSlakovic
Reply
#43
Imao sam nesto malo delova...
APEXaudio.MileSlakovic
Reply
#44
APEXaudio.MileSlakovic
Reply
#45
Popunjen TP2
APEXaudio.MileSlakovic
Reply
#46
Pojma nisam imao da potovi za boju tona idu sa  donje trane pcb-a  Rolleyestacno bi se zeznuo da sam krenuo da sklapam , sreca moja jos uvek nisam uradio pcb ...
Reply
#47
(06-18-2019, 06:41 PM)Dackotronic Wrote: Pojma nisam imao da potovi za boju tona idu sa  donje trane pcb-a  Rolleyestacno bi se zeznuo da sam krenuo da sklapam , sreca moja jos uvek nisam uradio pcb ...

Pise u postu 23 i objasnjenje zasto se tako montiraju. Radilo bi i da su sa gornje strane samo bi se basovi i visoki pojacavali u levo a smanjivali u desno, potenciomeru za balans je svejedno sa koje je strane plocice.
APEXaudio.MileSlakovic
Reply
#48
baš mi se dopada ideja o ovakvom rasporedu potenciometara!
🇷🇸🇷🇸🇷🇸
Reply
#49
Ideja je da potenciomeri ne budu u liniji, a da i dalje budu na istoj plocici plus ima vise mesta, tako dugme za volume potenciomer moze da bude vece (skicirao sam kako bi to trebalo da izgleda na prednjoj ploci.
Najveca vrednost TP2 preampa je ipak zvuk i audiofilska kontrola boje tona. Slusam TP2 vec dva dana i mogu da kazem da klasicne tonske kontrole u kolu povratne sprege treba izbaciti. Osim sto obrcu fazu one oduzimaju zvuku sve audiofilsko. Za razliku od njih TP2 zadrzava audiofilski zvuk u bilo kom polozaju potenciomera tonskih kontrola, a one su itekako potrebne da kompenzuju nedostatak zvucnika, prostorije za slusanje, a najvise od svega za fiziolosku kontrolu boje zvuka pri tisem slusanju gde je nas sluh mnogo manje osetljiv na basove i visoke tonove pa ih treba pojacati.
APEXaudio.MileSlakovic
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)