Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Priprema Gerber fajlova za proizvodnju pločica - Eagle CAD
#21
Pa onda da se pošalju oba, i da im se naglasi šta je šta?
Ja nemam pojma kako to ide, nisam ovo nikad ni radio, ali ako treba nešto da se promeni, ja sam tu, kako vi kažete. Smile
Reply
#22
Dali je iko generisao gerber iz sprinta, upravo mi traže gerber da bi mi uradili štogod,ja znam da ga sprint ima samo ne znam koliko to dobro izađe.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#23
(09-06-2017, 05:46 AM)Vlada021 Wrote: Dali je iko generisao gerber iz sprinta, upravo mi traže gerber da bi mi uradili štogod,ja znam da ga sprint ima samo ne znam koliko to dobro izađe.

Pogledaj tu:

http://forum.yu3ma.net/showthread.php?ti...1#pid39491
LP
Dragan
Reply
#24
Hvala!
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#25
Imam jedno pitanje vezano za izradu PCBa. Trebao bi napraviti hrpu malih PCBa veličine recimo 3x3cm. Kako reći kinezima da mi naštancaju to na ploču dimenzije 9x9cm i naprave zareze da se svaki PCB može rukom odlomiti,pretpostavljam da bi to trebalo ispasti jeftinije nego da naručujem 3x3cm PCBe po komadu.
Reply
#26
Jeftinije je ukoliko uklopiš u neku od standardnih dimenzija
Evo ti par linkova:

http://support.seeedstudio.com/knowledge...tion-rules

http://www.seeedstudio.com/blog/2017/05/...ge-design/
Reply
#27
(05-29-2019, 09:35 PM)Khadgar2007 Wrote: Imam jedno pitanje vezano za izradu PCBa. Trebao bi napraviti hrpu malih PCBa veličine recimo 3x3cm. Kako reći kinezima da mi naštancaju to na ploču dimenzije 9x9cm i naprave zareze da se svaki PCB može rukom odlomiti,pretpostavljam da bi to trebalo ispasti jeftinije nego da naručujem 3x3cm PCBe po komadu.

https://forum.yu3ma.net/thread-1773-post...l#pid95156
Lp,
YuMERA
Reply
#28
Hvala na pomoći.
Reply
#29
JLCPCB će ti naplatiti panelizaciju $29 ako npr. postaviš 9 takvih pločica na 100x100mm i uradiš rutovanje između njih pa posle ih ti lomiš..... Ja sam tu školu prošao pre par dana tako da ne moraš i ti, najbolje bez rutovanja pa seći brusilicom, ostaviš oko 3mm između pločica.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#30
@Vlada21
Nije mi nikako jasno zašto si platio panelizaciju ako si napravio gerber sa 9 pločica 30x30mm na veličini 100x100mm, tu onda za njih nema nikakvog posla. Druga je stvar ako kažeš evo vam gerberi za pločicu 30x30mm napravite mi panelizaciju normalno da se to naplaćuje.
Da režem sa cirkulatorm,dremelom i sl. onda te pločice mogu sam napraviti, ali kako ipak želim zadržati prste rađe bih da mi netko drugi to napravi pa ja lijepo samo otkidam.
Reply
#31
Kod svih proizvođača pločica svaka dodatna želja se plaća.
Na primer: https://support.jlcpcb.com/article/62-wh...extra-cost
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.

塞爾維亞文
Reply
#32
Logično je da naplaćuju panelizaciju jer zahteva dodatnu obradu ploča. Mašina mora da napravi rez da bi ti samo prelomio.
Reply
#33
(05-30-2019, 07:46 AM)Khadgar2007 Wrote: @Vlada21
Nije mi nikako jasno zašto si platio panelizaciju ako si napravio gerber sa 9 pločica 30x30mm na veličini 100x100mm, tu onda za njih nema nikakvog posla. Druga je stvar ako kažeš evo vam gerberi za  pločicu 30x30mm napravite mi panelizaciju normalno da se to naplaćuje.
Da režem sa cirkulatorm,dremelom i sl. onda te pločice mogu sam napraviti, ali kako ipak želim zadržati prste rađe bih da mi netko drugi to napravi pa ja lijepo samo otkidam.


http://dirtypcbs.com/store/pcbs

 Po mom iskustvu, ovo je jedino mjesto gdje možete napraviti šta god želite na 10x10cm, koliko god pločica, kakvih god oblika i veličina želite...
  Važno je samo da ostaviš dovoljno spojeva između njih, da se to sve ne raspadne u proizvodnji. Sječenje između pločica označavam na dimension sloju, debljinom od 1.2mm
 Što se tiče ostalih, JLCPCB je definitivno najjeftiniji, ali ako šalju običnom poštom.

 Ako je hitno i trebate brzu poštu, zavisno od količine, vrlo često se dešava da je jeftinija opcija: https://www.pcbway.com/
samo treba odabrati FedEx umjesto, difoltno ponuđenog, DHL-a, jer je značajno jeftiniji!
 Iako su pločice nešto skuplje nego kod JLCPCB, slanje je značajno jeftinije i ukupni račun bude manji.


 Kad već pišem u ovoj temi, a za ona koji još vole da se pate sami, (da ne kažem mazohiste Smile, sobzirom na ove gore cijene profi pločica), evo nešto zanimljivo - toner transfer bez grijanja !

https://www.youtube.com/watch?v=cVhSCEPINpM
Reply
#34
(05-30-2019, 10:28 AM)ognjan Wrote:  Kad već pišem u ovoj temi, a za ona koji još vole da se pate sami, (da ne kažem mazohiste Smile, sobzirom na ove gore cijene profi pločica), evo nešto zanimljivo - toner transfer bez grijanja !

https://www.youtube.com/watch?v=cVhSCEPINpM

https://forum.yu3ma.net/thread-756-post-...l#pid87729
Lp,
YuMERA
Reply
#35
Mazohisti još uvijek postoje jer kinez neće napraviti PCB veličine euro formata a bome i veće(komada 1) za pare za koje ja to mogu da napravim. Wink
Sitnarija do 10x10cm ili 10x16cm ima odlične cijene ali iznad toga ako treba jednostavna pločica praktičnije je to napraviti sam ili lokalno(čitaj u fušu) tko izrađuje PCBe.
Reply
#36
Njihovo objašnjenje je da ima 5 različitih pločica (projekata) na istoj pločici..... Da ne dužim, otkinuli su me ovaj put.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
#37
(05-30-2019, 11:08 AM)Khadgar2007 Wrote: Mazohisti još uvijek postoje jer kinez neće napraviti PCB veličine euro formata a bome i veće(komada 1) za pare za koje ja to mogu da napravim. Wink
Sitnarija do 10x10cm ili 10x16cm ima odlične cijene ali iznad toga ako treba jednostavna pločica praktičnije je to napraviti sam ili lokalno(čitaj u fušu) tko izrađuje PCBe.

Naravno, to je bila šala, nadam se da niko nije pogrešno shvatio....
I ja pravim ponekad ploče, kad je hitno, za prototip ili kad su velike dimenzije... i to sa UV print štampom, jer meni je to definitivno najbrže i najjednostavnije rješenje. Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)