Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LT 4320 & STP110N8F7
#1
Pre neki dan Mikikg mi je dao potrebne delove da isprobam ovo odlicno resenje umesto mog greca koji je crkao mojom greskom. Za pocetak sam probao bez elektrolita tj. samo preporuceni C koji se sastoji od keramickog 1uF i jednog kog sam imao bio je malo preko preporucene velicine ali to nije smetalo 220uF / 100V radilo je fino uz pad napona ali sam crpeo vise od 100w. Svi elementi su bili hladni kao led. Malo sam i preterao sa hladnjakom ali za svaki slucaj sam stavio mnogo veci nego sto se preporucuje. Danas sam dodao elektrolite koje sam rucno napunio preko 200ohm / 40w, kada sam prikacio elektrolite pad napona na 3 sijalice 13.8VDC je bio sa 44.5 na 42.8VDC sto je izuzetno, merio sam sijalice omski oko 4.3ohm, falila je jos jedna ali nisam imao. Nedugo zatim jedna je pregorela i po iskljucenju stubic koji nosi volframovo vlakno je sagorelo skoro do kraja  Big Grin kao prskalica.


Eto sada nemam adekvatno opterecenje da vidim kako ovo radi ali genellno izgleda mi kao odlicno resenje i pun pogodak, ostaje da resim neki soft start to ce najverovatnije biti punjenje elektrolita preko otpora i kacenje kada napon dosegne 40VDC.


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
#2
Odlicno, drago mi da je to proradilo!
Bas me interesuje da li bi se bitno grejali tranzistori i bez hladnjaka pri tim strujama Smile
Samo bih ti preporucio da skockas neku PCB za to, nije komplikovana, ne svidja mi se trenutno ozicenje ka tranzistorima, to treba sve "zgusnuti" ...
Reply
#3
Znam i slazem se! 

Bice odradjeno kako treba. Krajnji utisak je da bi vrlo verovatno radile sigurno na 100w mozda i vise bez preteranog grejanja, ipak je ovo bar po specifikacijama iskoriscenje 99.2-99.8% tako da ovo moze idealno da cucne na neki AMD AM2/3 hladnjak...
Reply
#4
Dobro je da probas i da pokazemo rezultate jer taj LT4320 je vrlo korisna spravica koja nas interesuje za razne projekte.
PCB treba da nebi ostetili IC jer nije mu sve jedno kad ima dugacke kablove do tranzistora, nakupi se tu prilicno induktivnosti koje mogu da naprave naponske pikove i da srede malca.
Postavi IC, odmah tu decoupling, mozes redom 10n,100n,1u,100u pa posle veliki bulk elektrolit moze malo dalje sa zicama, mada ako ti je bulk elektrolit sa srafovima, idealno bi bilo da se ta PCB tako napravi da se montira na te srafove od elektrolita, to je onda prava stvar!
Tranzistore sto blize IC i strujne vodove predvidi da se tu zaletuju deblji provodnici i to ti je cela PCB.
Reply
#5
Jeste li probali da koristite ovo u kombinaciji sa bridge komtrolerom:
http://cds.linear.com/docs/en/datasheet/4358fa.pdf
Reply
#6
Mozda nema smisla. Nisam detaljno prucavao pdf. Samo sam nabacio kao ideju.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)