Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
> A sto cinis:
Nisam Kale ili Ilimzn ili još netko od gurua što se tiče refresha ali treba krenuti... Tongue 

Evo jedne babuške ala Khadgar. Napravljeno najbolje što sam mogao a i znao u datom trenutku.

Elektrolit je iz jednog Sansuia i lokalno nisam mogao naći nikakav koji bi pasao po pinoutu logičan potez je bio napraviti babušku. Otvaranje je bilo polagano da što manje oštetim aluminijsko kućište jer sam mislio na isti način i sastaviti kondenzator. Nisam mislio otpiliti donji dio pa onda koristiti ljepilo/silikon itd. da pričvrstim "dno" kondenzatora na kućište jer to ne bi bilo to.

"Iznutrice" kondenzatora sam izvadio tako da sam ga stavio u toplu vodu i kada je vosak popustio sve sam izvadio van. Jedan je išao lagano a kod drugoga sam morao primjeniti malo sile, ušarafio šaraf i onda sa kliještima ga čupao van.

Sljedeće je bilo bušenje zakovica jer su od aluminija pa na njih ne mogu zalemiti novi kondenzator. Za pinove sam zalemio mesingane šarafe i onda to pričvrstio za "dno" kondenzatora a sa druge strane ide podloška i matica.Naravno maticu i šaraf sam prije lemljenja fercinao i oprao u isopropanolu. Ja mislim da će slike dovoljno reći kako je i što napravljeno.

Za spajanje novog kondenzatora sa "dnom" sam upotrijebio vrući vod/bakrenu žicu iz rg213 kabela jer toga imam na bacanje. Zalemio žicu za pinove novog kondenzatora i onda gurnuo u stopice i zalemio. Veza je baš čvrsta i ne treba novi kondenzator dodatno učvrstiti sa nekim silikonom za kućište staroga.Reply
odrzavam vatru...
Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Lepo.
Čime si to zatvarao rupe?
Face up...make your stand and realise you're living in the golden years!
Reply
Gitom za aluminujum.
Drzi dobro, uvijao sam plocu da vidim hoce li puci, busi se skoro kao da je alu, probacu da urezem navoj da vidim kako ce i to drzati.
Treba jos jednom da se fino pregituje kad sve sitnice odradim na ploci.
Reply
odlično urađen posao!
Chop your own wood and it will warm you twice
Reply
Neki dan sam na velikom diyaudio forumu vidio ovo.
Nova verzija Salasovog niskonaponskog shunt regulatora prilagođenog da ne trebaju više ići nenabavljivijum 2sk170 jfetovi već nešto noviji. Sve je to super a onda na ulazu u grec vidim dobropoznati sklop. A osmjeh mi od uha do uha. Big Grin  Također je dodan otpornik za RC filtraciju na ulazu. Uvijek sam se pitao zašto njega nije bilo u prošloj verziji ali na pločicu koju sam ja dizajnirao naravno da je išla RC filtracija. Također mi nije jasno zašto je napušten kelvin sensing u novoj verziji, to mi je bilo baš dobro kod ovog regulatora.


.pdf   UltraBiB_Build_Guide_0V0b.pdf (Size: 555,97 KB / Downloads: 26)
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)