Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SONY CLONE
Upravo sam zavrsio oba modula predpojacala.

Nadam se da nece biti problema prilikom prvog ukljucenja!  Smile Danas sigurno necu stici da ukljucim po prvi put ove plocice, uradicu to prvom prilikom.

 
Reply
Odlično ti ovo izgleda!

Gdje si nabavio taj drzac za VBE? Meni jos samo on fali pa da i ja pustim u pogon.
Reply
Taj "drzac" za VBE sam napravio od obicne papucice za kablove i to odlicno drzi. Mora malo da se savija ali se isplati trud.

One dve rupe za fast on dzek(sto drzi hladnjak) bi morale biti veceg precnika. Kada se izbusi na potrebnu meru, ostaje vrlo malo lemnog mesta. Ova verzija je uradjena sa 2N7000 za VBE jer se ispostavilo da je sa njim bias najstabilniji.
Reply
Meni liči na okce za kablove... Smile
Odličan rad, Viktor! (istovremeno smo pisali Smile )
Reply
ma idi Viktore,ne da je urađeno nego SIJA koliko odlično izgleda! jedva čekam uključenje,merenja i utiske! svo vreme stoji mi u sprint6 pojačalo zasnovano na ovom predpojačalu,sad si me ponovo em podsetio em zagrejao!

svaka ti čast,naročito kad sam video mudro iskorišćenu stopicu za kabel i one šrafove bočno na hladnjačićima,ko je takve stvari radio zna koliko je truda potrebno da bi se to tako odradilo u kućnim uslovima! BRAVO!
Цхоп уоур оввн ввоод анд ит ввил вварм уоу тввице
Reply
Smile 
Prva plocica novog preampa radi. U prilogu je sema sa izmerenim vrednostima. Uskoro  cu probati i drugu plocicu.

U toku je nabavka plocica za napajanje. Jedno napajanje je iz Sony preampa i postoji tema na forumu a drugo napajanje je sipijev isprobani sant na novoj plocici. Videcemo da li ima cujnih razlika...


Attached Files
.pdf   SONY PRE SCH.pdf (Size: 32,94 KB / Downloads: 22)
Reply
E bas me zanima ta razlika.
Reply
Milan nazalost ima grip tako da nista od plocica u narednih 10 dana.

Videcu veceras koja je cena kod kineza. Ko zna, mozda porucim kod njih!
Reply
jednostrana?
Reply
Ma da.

Milan je to radio perfektno.
Reply
aca.pcb@gmail.com

Nemoj da brines, radi u istom kvalitetu kao i Milan. Ali radi iskljucivo jednostrane. Cene su im slicne.
Reply
Potrebna mi je pomoc oko rasporeda unutar kutije. Planirao sam dual mono varijantu preampa. Ono sto se ne vidi na slici, a imam kupljeno, su dva torusna transformatora od 30VA i ALPS stereo RK27 log potenciometar. Kako najbolje rasporediti sve to unutar kutije? Ja sam nesto razmisljao i smislio dve varijante rasporeda koje su prikazane na slici.


Takodje mi treba i predlog za napajanje releja za ulazni selektor i kasnije prikljucenje izlaza. Ako neko ima gotovo resenje za to bilo bi super. Mislio sam da pomocu preklopnika dovodim masu na relej a za kasnije ukljucenje nesto tipa NE556 ali sa momentalnim iskljucenjem kao sto je to uradjeno u Borinom ALLEGRO preampu.
Reply
Mozda ovako nesto?


Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Da, tako nesto imam u planu. Hocemo jos Razmisljam da sam preamp i ulazni selektor dodatno pregradim ali nisam siguran da li cu dobiti nesto sa time. Smislio sam logiku za ulazni selektor i kasnije ukljucenje(i momentalno iskljucenje) ali treba da sredim plocicu. Bazira se na Borinom resenju iz Allegro preamp-a, sa dodatkom par sitnica.


.pdf   ZA sony preamp.pdf (Size: 104,01 KB / Downloads: 4)

Sutra i prekosutra radim pa necu necu imati vremena za mozganje. Nedelja je dan  D! Big Grin
Reply
pogledaj šemu za APEX NE555 zaštitu,i izbaci deo dc zaštite, zaštite od pregrejavanja a kao "mute" opciju po isključenju p-pojačala iskoristiti pražnjenje kondenzatora nakon greca napajanja. zapravo,NE555 će sa par delova odraditi odloženo uključenje releja,a "mute" je neizbežan ako ac dovedeš na grec,iza njega kondenzator a onda to napaja takav sklop NE555. svaki put kad uključiš celinu,grec će napuniti kondenzator iza sebe,kondenzator zadužen za odlaganje uključujenja će se početi puniti i napokon uključiti relej. po isključenju p-pojačala kondenzator iza greca biće brzo ispražnjen preko releja i dobijaš skoro momentalno isključenje izlaza.
Цхоп уоур оввн ввоод анд ит ввил вварм уоу тввице
Reply
Zare, sta ti je ono crno ispod plocica i transformatora u kutiji?

Vise sam nekako za Borinu varijantu Aco. Svidja mi se jer ima opciju +/- jednosmernog napona za napajanje drugih sklopova ukoliko ima potrebe(u ovom projektu nema potrebe).
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)