Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xiaomi MI 10 Lite 5G
Pozdrav!

Zadnju godinu dana muku mucim sa kratkim trajanjem baterije na navedenom mobitelu, mobitel napunim navecer kad se spava i ujutro u 6:00 je baterija na 100%, na poslu koristim samo WiFi, tu i tamo 4G i Via browser i to je to (nikakvi YT, video itd), i navecer oko 21:00h je baterija na 22 do 33%. Moram napomenuti da vec dugo imam ukljucen battery saver koji spusta taktove cpu i gpu tako da mobitel trosi cim manje baterije (da bi mi baterija drzala cim duze). Mobitel  je star 5godina, onda je placen bas skupo 350eura a sad su cijene za srednji segment malo skuplje i to oko 400-450eura je nekvi srednji segment.

Evo screenshoota sa apdroid aplikacije, gdje sam mob napunio na 100% i pogledao sto pise pod battery status:

[Image: attachment.php?aid=45392]

Iz navedenog se vidi da maximalno punjenje ide do 3253mAh a baterija kad je bila nova je isla do 4160mAh.
Racunicom 3253mAh/4160mAh dodje 78% kapacitet baterije, sto znaci da je baterija dala svoje i da ju je potrebno zamjeniti ili kupiti novi xiaomi uredjaj.

Molim Vasa misljenja oko baterije jer baterija sa baterry saverom drzi od jutra do veceri uz lagano koristenje mobitela, svaka dva-tri mjeseca se mobitel sam od sebe resetira, ali ostalo sve radi kao od prvog dana.

Zahvaljujem

Attached Files
.jpg   Screenshot_2025-04-18-13-26-27-236_ch.patrickfrei.phonetinfo.free.jpg (Size: 331,42 KB / Downloads: 180)
Reply
Najveca greska je upravo stavljanje na punjac uvece gde se baterija napuni u prvih 1h i onda ostatak noci narednih 7-8h provede na naponu 4.51v sto na zalost nepovratno degradira bateriju. Ne znam za ostale ali Samsung zadnjih par generacija telefona/softvera ima mogucnost da se aktivira prekid punjenja na 80% sto je nesto ispod 4.2v cime se produzava trajnost baterije i omogucava da telefon ako treba bude i non stop na punjacu bez stetnih posledica. Davno prosla vremena su kada je trebalo kondicionirati baterije na nacin da se pune na 100% i tako provedu izvestno vreme zbog memory efekta i slicno. Sve litijum baterije danasnjice ne vole ni duboka praznjenja, a jos manje punjenja do samog vrha i jos da ostanu na tom visokom naponu duze vreme (najveci problem). U tvom slucaju ako si zadovoljan aparatom, a cena zamene baterije nije visoka mozda da odradis u nekom servisu zamenu, pod uslovom ako mogu da dodju do originalne baterije. U protivnom ako je neka kineska litijum jon kopija, posto je njihov max napon punjenja 4.20v u prvih 10ciklusa punjenja na tom telefonu ces dobiti bateriju koja drzi slabije energiju od postojece.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
Posto je baterija ispod 80% health-a a mob ima stariji android iz 2022 godine, kupit cu novi xiaomi mobitel jer sve sto sam dosad narucio iz aliexpressa a tice se baterija za laptop, mobitel i prijenosne telefone gdje su unutra punjive baterije sam imao losa iskustva, baterije su stigle, zamjenio ih i drzale su manje nego stare baterije u njima, a u jednom dronu se zamjenska baterija iz aliexpresa razletjela ko da sam bazukom ciljao dron.

Tako da je zakljucak da sve te baterije iz kine su fake i nije vrijedno spomena, u servisu uzimaju 100eura za zamjenu (upravo pitao) a telefon vrijedi prema oglasniku oko 130eura ako ne i manje (u prijevodu neisplati se nadogradit bateriju nego cu kad kupim novi mobitel ovaj reciklirat u elektronicki otpad).

Za mobitele sam gledao samo xiaomi jer sam sa njima zadovoljan (2017 sam imao Xiaomi Mi 5c koji me drzao 3godine nakon toga je baterija krepala, onda sam 2020 kupio Xiaomi Mi 10 Lite 5G i sad evo baterija ispod 80% i mob se cudno ponasa kad se optereti baterija je bas vruca na poledjini plasticnog kucista mobitela).

Redmi Note 14 serija nema snapdragom CPU pa moram gledat 14 Pro ili 14T a posto oni imaju zakrivljeni ekran ( a to nezelim jer kad padne na rub zakrivljenog ekrana mobitel ima da ekran pukne iako ima gorila glass 7i protekciju), jedina opcija sa snapdragon cpu i ufs 4.0 datotecnim sistemom, i da debljina bude oko 8mm sa baterijom 5000-6000mAh i ekran 6,67" je za sada izbor na Xiaomi Poco F7 Pro (ne igram igrice nego zbog baterije od 6000mAh, snapdragon cpu-a i 6,67" AMOLED 120Hz ekrana), a bonus je aluminijski okvir. Jedino mi se ne svidja sa prednje i straznje strane staklo (jer na iphonima kad je pao popucala su ta stakla) ali nemogu bas sve imat sto hocu Smile

Eto ovaj za sada gledam ako imate koji za prijedlog Xiaomi da ima navedene karakteristike navedite model, link...

https://www.gsmarena.com/poco_f7_pro-review-2813.php
Reply
DEJI baterije su jako dobre.
Reply
Imam isti problem sa CAT S61 ali moj telefon je počeo da zeza sa baterijom negde u februaru ali i telefon je iz 2020. Tek sam sad video u meniju da ima smart charging opciju i malo mi duže traje baterija ali mislim da je zamenim vrlo uskoro. Telefon za ovih 5 godina mi se pokazao jako dobro.
Devojka me vara sa rođenim mužem!
Reply
Upravo tako, baterija cim dodje na 80% kapaciteta treba je zamjeniti.

Skini apk phonetinfo i okaci screenshoot za battery da vidimo koliki je health baterije.
Reply
adb shell pa logcat da vidis sta se desava, negde je nesto zabagovalo od softvera najveroatnije i nije do baterije. Najbolje je da ordadis faktori reset pa sve ponovo instaliras, i ako bas hoces da ti sve bude fabricki i ne kooristis YT i nikako ne aptejtuj play store nego odradis "disable" svih aplikacija koje ne kooristis, ostavis samo one koje koristis.Stari telefoni imaju problem kad se google servis apdejtuje i instalira/upgrade svoje aplikacije na novije, i kad je api nivo mnogo veci tu onda bude trosenja baterije, usporen telefon itd.
Reply
(04-20-2025, 07:16 AM)ronovar Wrote: Upravo tako, baterija cim dodje na 80% kapaciteta treba je zamjeniti.

Skini apk phonetinfo i okaci screenshoot za battery da vidimo koliki je health baterije.

Attached Files
.png   Screenshot_20250420-182818.png (Size: 239,04 KB / Downloads: 24)
Reply
4325mAh/4500mAh daje 96posto no problem je sto umjesto 4500mAh bateriju prepozna kao 1000mAh, baterija je dobra prema ovome sto pise do koliko mah se napuni tako da treba vidjet koje apk trose najvise bateriju.
Reply
Poanta elektronike kod kineza je da uredjaji drze 3-4 god onda kupuj novi.

Tako se lova vrti, kupci kupuju sto im netreba i svi happy.

Napredak iz 2020 u 2025 je samo:

- amoled sa 60Hz na 120Hz
- baterija sa 4160mAh na 6000mAh
- cpu sa 7nm na 4nm
- android 12 na android 15
- veci bezzel sa 85% na 89%
- mono zvucnici na stereo zvucnici
- ufs2.0 na ufs4.0
- poboljsani hyperos naspram muiu
- brzi gpu za 30%
- brdo bloatwarea i ads koji prazne bateriju

Eto 10 razloga za 350-400e novi smartphone.

Ovo gore vazi za poco seriju dok redminote ima ocajno lose baterije zato su i jeftiniji upola cijene.

Tako da svakih 5-6 god kupujmo novi smartphone, podrzimo kineze jer bez njih bi bili u srednjem vjeku.
Reply
Od prilike 6 godina, vec bude demode posle toga : ) Uglavnom Sony, sad imam Motorola e22, odlican telefon.
Reply
Sony tesko za servisirat jer dijelovi se tesko nabavljaju, samsung smartphonovi je kvaliteta dosta pala u odnosu na prijasnje godine gdje im baterije brzo se trose. Motorola je odavno imala najbolje uredjaje koji su se koristili u vojsci jer si i u sumi gdje si sa kinezom jedva ima jedan bar signala sa motorolom imas puni signal.

Zato motorola tamo gdje su brda, doline, puno prirode i gdje je signal slab ili nepostojeci.
Reply
Sony je lak za nabaviti, vidi kako j nabavljam sony telefon, uglavnom kupim polupan pa me izadje duplo jeftinije, i bude kao nov : ) Pogledas prvo na Ali koji od modela ima "LCD Touch Screen Assembly With Frame" i onda koji mi se svidi trazim gde ima da se kupi polupan, moze da te izadje 50 eur + nova baterija ako ima potrebe < 100eur : ) Nov telefon se ne isplati kupovati.

https://www.aliexpress.us/w/wholesale-so...l.search.0

Na primer https://www.kupujemprodajem.com/mobilni-...4254998390 i kupis ovo https://www.aliexpress.us/item/3256808511264771.html
Reply
(04-20-2025, 08:35 AM)ronovar Wrote: 4325mAh/4500mAh daje 96posto no problem je sto umjesto 4500mAh bateriju prepozna kao 1000mAh, baterija je dobra prema ovome sto pise do koliko mah se napuni tako da treba vidjet koje apk trose najvise bateriju.

Evo slika kad je napunjen.
Ja ne znam šta je u stanju da ga potroši za pola sata, nekad drži ceo dan, slušam Audible knjige a nekad se samo isprazni.

Attached Files
.png   Screenshot_20250420-215110.png (Size: 155,05 KB / Downloads: 10)
Reply
Izjava je na nivou da se nov auto ne isplati kupovati, ocito nas je besparica dovela u toliku bedu da se danas provlaci da ni nov telefon se ne isplati kupovati.
Linux is like a wigwam NO Windows NO Gates and an Apache inside
Reply
Isplati se onome ko planira da se venca sa autom, glupo je kupiti nov auto koji za dve godine kosta upola, i onda ga prodas za 5 godina, ne vidim razlog zasto bi kupio nov automobil pa ga prodam za 5 godina, gde se tu moze isplatiti. Zar nije bolje kupiti automobil star < 10 godina, voziti ga 2 godine, prodati za skoro iste novce i uloziti u noviji i malo skuplji i opet za dve godine ga prodati i tako u krug. Ovo je sat vremena max posla da se iz starog frame prebaci sve u nov frame, kosta te 50 eur. Ne znam ja ne pridajem paznju telefonima, meni je ludost da dam za telefon 1k eur, pre bi sipao goriva i otisao negde u banju, na planinu ili na more za te pare na par dana. : ) Ili recimo ulozio u mini ddpd na primer sto je takodje ludost ali eto svako ima neku svoju ludost sta voli i kako voli, tako da i da hocu ne mogu da imam 1k eur telefon i mini ddpd : )
Reply
Svako ima svoje veselje.

Neko voli potrosit na dobre zene, neko na mobitele, neko na aute a neko na dobru kucu ili stan sa bazenom.

Svaka roba ima svog kupca, to je rekao davno jedan trgovac i bogme ima smisla.

Ja kupujem midrange mobitel kad baterija ode ispod 80% jer na mobu imam net banking a i airplay i android aplikaciju pa i neke novije apk za upravljanje kucanskim aparatima tipa robotski usisavac, aparat za kavu, masina za pranje rublja itd.

Posto mob ponekad zablesavi i prekine wifi i bluetooth konekciju, baterija se trosi, ima stari uskoro nepodrzani android kupit cu novi mob.

Bit ce to poco f7 pro jer ima 6000mAh bateriju sto je 30% veci kapacitet nego sada imam ali neznam koji je tip baterije u njemu, pa neznam kako se treba puniti?

Volio bih da u poco f7 pro je litium baterija jer su viseg napona, lagane su i sad kako se puni? Od 20% do 90%?

A za mob dati 1k eura daju ljudi koji imaju lovu za bacanje, jer misle ako je iphone placen 1k eura da moze da leti ko dron po zraku jer android za 350€ nemoze Smile

A za auto, jos imam 2.0 hdi sa 90ks iz 2003 godine, ima 165 000 km i eko test je zacrnjenje 0,002% sto je za taj motor savrseno. Nedam lovu za novi auto jer je to placanje poreza drzavi servisu i brzo gube cijenu s godinama. Da sada kupujem kupio bi captur dci 1,6 sa 110ks iz 2018 god za 10k eura ali dok stari motor radi ja zadovoljan.

Kupovat gti vw ili audi, bmw za 20-30k eura je bacanje para jer je odrzavanje skupo a 90posyo nesrece naprave ti nabrijani auti.

Tesla i EV je smece koje zapad gura a punionice i servis baterije svakih 10god za 10k eura je bacanje love.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)