11-29-2021, 05:00 PM
(This post was last modified: 11-30-2021, 01:20 PM by 1van.
Edit Reason: Dodata stavka.
)
Da javim da je problem resen, problem je bio u prekidacu (?) za luster u drugoj sobi gde je bila prekinuta 0. Tj 0 zapravo ne dolazi iz kutije koju sam prethodno nasao (gde prekidam fazu), nego u toj drugoj sobi (u kojoj je bila kutija sakrivena u zidu).
Ovo je totalno nelogicno jer sam "velike dovodne kablove" ispratio na drugom kraju stana. Ali izgleda da je ovde "uvodjena" struja vise puta.
Pored toga sto je instalacija totalno konfuzno i neprofisionalno uradjena, ipak sam naucio nesto:
- Pregledaj sve moguce uticnice/prekidace detaljno (vizuelno, mehanicki)
- Jako vuci kablove da probas da cujes gde su
- Predpostavi da kablovi (kao i faza ili nula posebno) mogu ici sa svih strana (i ne iz iste razvodne kutije) iako izgleda totalno nelogicno
- Svetla bi trebala ici na poseban osigurac
Hvala svima na savetima!
Ovo je totalno nelogicno jer sam "velike dovodne kablove" ispratio na drugom kraju stana. Ali izgleda da je ovde "uvodjena" struja vise puta.
Pored toga sto je instalacija totalno konfuzno i neprofisionalno uradjena, ipak sam naucio nesto:
- Pregledaj sve moguce uticnice/prekidace detaljno (vizuelno, mehanicki)
- Jako vuci kablove da probas da cujes gde su
- Predpostavi da kablovi (kao i faza ili nula posebno) mogu ici sa svih strana (i ne iz iste razvodne kutije) iako izgleda totalno nelogicno
- Svetla bi trebala ici na poseban osigurac
Hvala svima na savetima!

“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV