![]() |
Macchina A0 - Printable Version +- DIY Electronic projects (https://forum.yu3ma.net) +-- Forum: Sve ostalo - Everything else (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Sve i svašta (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=41) +--- Thread: Macchina A0 (/showthread.php?tid=3001) |
RE: Macchina A0 - ddanijel - 09-04-2025 Kad se samo setim nase radosti nekad davno sa satelitskim receiverima (klonovima) i ushicenja kako su kinezi zajebali tamo nekog, pa onda sa ftdi232 konvertorima i ostalima, a onda jednog dana uredjaj mrtav, e tako jednog dana golfic moze da prodje jer to sto je nesto primilo fw nadogradnju sa zvanicnog sajta ne znaci da je kompletno sve kako valja!! Isto tako i Ubiquiti je nasankao gomilu ljudi sa kineskim klonovima, gde je sve bilo kao ok do jednog momenta kada se aktivirao check u fw i brickovao gooooomulu wifi linkova u svetu. Znaci nisi svestan na kom nivou tamo neko radi razvoj i zastitu i dokle ljudska masta ide ![]() RE: Macchina A0 - savan - 09-04-2025 Ja ga i dalje imam Dreambox DM920 HD, i dalje ide oscam. : ) Ma jok, samo moze da se ubije intefejs i nista drugo, onaj moj stari kabal se zakljucao ali sam ga unbrikovao i radi, ovde postoji zato ovaj VIIPlusLoader koji patcuje to sto treba da se to ne desi i sve funkcionise kao da je original. Pa nisu ovi ludi da kace na svoj sajt SW koji ce da ubije neciji auto bez obzira na sve to ne sme da se desi jer VW nebi bio srecan da zbog nekog tamo SW dolaze ljudi da reklamiraju, pa koga ce vw onda nego tog sto je to stavio u sw.. Drugacije oni to treba da rese, ne da tamo neko treci bude taj koji ce da ispasta, i verujem da se to nikad nece desiti da jedan interfejs ubije neciji automobil od 20k eur, to nije resenje. Oni to moraju sa Kinezima da rasciste prvenstveno sa Ali jer je on taj koji pusta u promet takve stvari. RE: Macchina A0 - ddanijel - 09-04-2025 Rosstech nije ovlasceni servis niti ovlascen u bilo kom pogledu da bi VW mogao sutra bilo sta po tom osnovu, isto tako svako ko uzme i cacka po svom autu je na sopstvenu odgovornost, sta ima VW sa time? Ovlasceni cak naprotiv obozavaju kada im tako neko dodje sa ubijenim ecu, lepe pare se uzmu, sta njega zanima sta si ti cackao i ubio svoj auto, a ni rosstech nema nista sa time, aliexpress jos manje. edit: obrisao sam visak RE: Macchina A0 - savan - 09-04-2025 Ne boj se rade oni u tandemu, jer odakle ross tech svi oni odd/obd2 podaci vezani za skoro svaki audi/vw automobil nego direktno od oem-a! I mislim da oem nebi dozvolio njima da naprave sw koji ce da napakosti necijem automobili iz razloga sto nije njihov interfejs, to niko nije radio osim sto ti kazes na enigma2 receiverima : ) RE: Macchina A0 - ddanijel - 09-04-2025 Niko nije rekao da ce software napakostiti nego upravo parce hardvera koje nije originalno vec kineski fake i namerno urade da nesto krucijalno kod upisa ne prodje kroz taj hw na pravi nacin. Pored enigma2 receivera pomenuo sam iznad u ubiquiti firmware check koji je pobio sve klonove i dobar deo i originalne opreme i isterao mi je iz dzepa preko 1k eura na nekom njihovom hw koji je izasao iz garancije ali je time nepovratno ostecen ali ne bih da ulazim previse u detalje, jer nivo zastite koji su primenili na tim uredjajima je jedinstven i ne bih da pisem o tome. Imam jos x primera ali kao i na svakoj temi, selektivno citas i selektivno odgovaras pa nema svrhe dalje pisati. RE: Macchina A0 - savan - 09-04-2025 ok . . |