...a što činiš?! - Printable Version +- DIY Electronic projects (https://forum.yu3ma.net) +-- Forum: Sve ostalo - Everything else (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Sve i svašta (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=41) +--- Thread: ...a što činiš?! (/showthread.php?tid=2357) |
RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-04-2016 Malo preuredio neki stariji projekt o kojem je ovdje bilo riječi. Odnosno dodao mu Borin Standard RE: > A sto cinis: - TDA - 02-04-2016 Ovo je stereo LM3886 sa SMPS napajanjem koji si skopio ako se dobro sećem pre nekih 2-3 godine. Odlično izgleda! Kao i svaki tvoj rad i ovaj treba da predstavlja standard ka kojem bi trebalo da teže i svi ostali. Bravo ZerO! RE: > A sto cinis: - Dual - 02-04-2016 (02-04-2016, 11:37 AM)ZerO Wrote: Malo preuredio neki stariji projekt o kojem je ovdje bilo riječi. Moram i ovde da se divim... BRAVO!!! Imaš svoj stil, poznaje se izdaleka... RE: > A sto cinis: - Makso - 02-04-2016 Stvarno nemam riječi za ZerO-ove projekte. Vrh! O kojem je SMPS-u riječ? RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-04-2016 Makso Sve imaš ovdje: http://forum.yu3ma.net/showthread.php?tid=202 RE: > A sto cinis: - Makso - 02-04-2016 Da li postoji dokumentacija o motanju trafo i ostalih namotaja, koji se jezgro može koristiti, da li se može staviti veće jezgro za dobitak više snage? RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-04-2016 Imam urađen PDF za sve to daj meil da ti pošaljem čini mi se da je malo veći ne može da stane ovdje. RE: > A sto cinis: - Braca - 02-04-2016 (02-04-2016, 11:37 AM)ZerO Wrote: Malo preuredio neki stariji projekt o kojem je ovdje bilo riječi. Lep rad, nema šta. Čestitam! Pozdrav RE: > A sto cinis: - TDA - 02-04-2016 (02-04-2016, 04:56 PM)ZerO Wrote: Imam urađen PDF za sve to daj meil da ti pošaljem čini mi se da je malo veći Koliki je? RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-04-2016 Imam 2. Jedan je sa 2 trafoa malo veći, a ovaj o kojem je riječ 3Mb RE: > A sto cinis: - Bocko - 02-04-2016 Predivan rad! Jednostavno i lepo, bravo! RE: > A sto cinis: - TDA - 02-04-2016 .pdf može do 6MB. Kači ga slobodno. RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-04-2016 Evo ide. mam negdje i fajlove u Sprintu, pa ću i njih zakačit SMPS.pdf (Size: 2,98 MB / Downloads: 39) RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-05-2016 I ovo može nekom zatrebati. SMPS.LAY (Size: 99,91 KB / Downloads: 5) RE: > A sto cinis: - Makso - 02-05-2016 Možda bi se mogla pokrenuti nova tema za ovaj SMPS, što se mene tiče ja sam za izradu ka moj prvi SMPS , bar se za mene čini jednostavan, samo da mi neko pojasni kako se namotava trafo i prigušnica koji smjer i te neke osnovne stvari koje su bitne? EDIT Da li bi bilo dobro da se poveća kapacitet poslije storage prigušnice tj. na izlazu za stabilniji napon? RE: > A sto cinis: - ZerO - 02-05-2016 Makso O tom SMPS-u je bilo dosta riječi na ovom ili forumu koji je prethodio ovom. Bilo je riječi i na "ES" forumu. Bilo je dosta kritika na njegov računu zbog jednostavnosti i navodne nepouzdanosti. Zbog toga je prije dvije godine i ovdje poktenuta tema da se napravi nešto dobro, ali nikako da se taj projekt i završi i čini mi se nikad i neće. Čekam i ja da se napokon pojavi neki dobar SMPS za samogradnju ali uzalud. U međuvremenu napravio sam 4 ovakva za napajanje LM ... ova i svi rade besprekorno iako su "nepouzdani". Ovo što ti predlažeš bilo bi vraćanje unazad i hod po već pređenom putu. Zato odustani od toga. Pregledaj temu na pomenute forume i naći ćeš sve što treba. RE: > A sto cinis: - Khadgar2007 - 02-05-2016 Jedno staro ATX napajanje koje sam prilagodio potrebama budućeg vlasnika. Standardna procedura refresha, ispuhivanje, mijenjanje svih elkosa u izlazu i kresanje viška žica koje nisu potrebne. Napajanje nakon svega toga je dobilo +0,5V na svakom railu i slika na skopu puno bolje izgleda. Izvodi su napravljeni za 3,3 5 i 12V i služiti će za pogon aku alata kojima je baterija otišla k vragu. Čas posla a i neka zarada se spremila u džep. RE: > A sto cinis: - TDA - 02-05-2016 Odlično! Većina PC PSU ima problem sa automatskim gašenjem kod naglog opterećenja. Da li si uspeo da rešiš taj problem? RE: > A sto cinis: - Khadgar2007 - 02-05-2016 Nemam pojma... ja to napravio kako bi se reklo plug&play refresh. Uštekao sam i svoju aku bušilicu koja je sada žična i muški stisnuo njezinu glavu i napajanje nije zatrokiralo. Inače imam dva mala napajanja od LCD monitora koja sam sebi prilagodio u istu svrhu i kod njih imam taj problem da se ugase povremeno ali u roku od pola sekunde se upale...tako da relativno govoreći problema nema. RE: > A sto cinis: - Khadgar2007 - 02-06-2016 Nekako sam vrijedna pčelica ovih dana,evo ča malo radnog momenta,materijal na lageru urade. Već sam prije par mjeseci uzeo A3 plastifikator kojemu je nedugo nakon toga otišao zupčanik u motoru, motor bio naručen i čekao sigurno mjesec i po u ćošku. Danas sam se prihvatio posla i napravio adapter da mogu motor montirati u palstifikator. |