DIY Electronic projects
Sve i svašta - Printable Version

+- DIY Electronic projects (https://forum.yu3ma.net)
+-- Forum: Sve ostalo - Everything else (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Sve i svašta (https://forum.yu3ma.net/forumdisplay.php?fid=41)
+--- Thread: Sve i svašta (/showthread.php?tid=650)

RE: Sve i svašta - TDA - 09-10-2015

E to bi već bilo mnogo ozbiljnije zbog dvostranih pločica. Smile

RE: Sve i svašta - Dragan83 - 09-11-2015

Potreban trafo za ovo pojacalo sa slike moze naravno i polovan samo da radi, moze neka razmena moze placanje sve jedno, ulaz 220v izlaz 2x24v (+-1v),  visina 4,5cm precnik 11cm (+-2mm)...

RE: Sve i svašta - tesla017 - 09-11-2015

Jaoooooo imenjace imam negde u Srbiji 2 takva pojacala kupljena na nekoj aukciji kao neispravna za delove. Da sam tamo ne bi bilo problema Wink

Jedino pogledaj po oglasima na Limundo, Kupindo i Kupujem Prodajem ja sam uvek tu nalazio jeftine transformatore za razlicite primene ili da se vidi u trafco koja je cena za takav torid druge ideje nemam trenutno Wink

(09-11-2015, 05:38 PM)tesla017 Wrote: Jaoooooo imenjace imam negde u Srbiji 2 takva pojacala kupljena na nekoj aukciji kao neispravna za delove. Da sam tamo ne bi bilo problema Wink

Jedino pogledaj po oglasima na Limundo, Kupindo i Kupujem Prodajem ja sam uvek tu nalazio jeftine transformatore za razlicite primene ili da se vidi u trafco koja je cena za takav torid druge ideje nemam trenutno Wink

Ok, ma mene u sustini interesuje bas isti takav trafo zbog nekog eventualnog uparivanja zato i trazim bas njega, no ako ga nenadjem nije nista strasno uzecu neki drugi jaci ili slicno, hvala...

Iskreno ja ih imam mozda vec 5-6 godina samo su provereni transformatori dal su im dobri primari i to je tako odlozeno i stoji iskreno ne znam ni tacno gde su da li u vranju da li na tavanu u selu okolina vranja to je vec diskutabilno Big Grin

Znam da sam 2 pojacala platio oko 1500din iz neke skole su bili i na aukciji ja pobedio a i nije bila neka konkurencija Wink

Sada da nisi napisao da je napon 24 x 2 ni to ne bih znao Smile

Sta jos pise na transformatoru? Obicno su ti transformatori iz ISKRE i Ei Nisa jako kvalitetni Smile

Na trafou pise ''INDUSTRISKA ELEKTRONIKA TOVORNIK'' ali bez informacija o naponima i snazi, napon sam merio unimerom a snagu sam otprilike procenio po tabeli iz Trafc-a i ona iznosi oko 200W, sad sam bas prevrnuo oglase al nisam nasao nista slicno osim nove u radnjama koji kostaju oko 50e pa navise, jos malo cu da sacekam mozda se i nadje nesto kasnije na oglasima posto sam i ja pazario dosta trafoa po pristojnoj a neki put i smesnoj ceni....

Melos Smile

(09-11-2015, 08:16 PM)tesla017 Wrote:

Melos Smile

Koma trans Smile Smile

RE: Sve i svašta - Gosha - 09-12-2015

RE: Sve i svašta - mikikg - 09-12-2015

Ih ovaj je do j.... Smile
Mora da napravim, imam sve delove :d

RE: Sve i svašta - Bocko - 09-12-2015

@Gosha:
jel ti makina u funkciji, barem bi zvuk trebalo staviti, vruuum, vruuum Smile

RE: Sve i svašta - dlalkovic - 09-12-2015

[Image: thermoml.jpg]                                                                            sobni termometar u Farenhajtima

RE: Sve i svašta - TDA - 09-12-2015

E ovo je vrhunski! Smile

RE: Sve i svašta - tesla017 - 09-12-2015

Mene bi mrzelo iskreno da lemim ovo Big Grin

RE: Sve i svašta - tesla017 - 09-12-2015

Evo jedan manji sobni/spoljni termometar sa PIC-om i DS18B20 Wink

Moze se nakaciti nekoliko DS-a moze da meri spoljnu i unutrasnju temperaturu ima nekoliko verzija firmware-a sve u svemu moj cale je jako zadovoljan vec nekoliko godina Smile

Semu i sve u vezi ovog termometra mozete videti ovde

Takodje interesantan projekat sa sat-om, i sobnim termometrom ovde

Wink

RE: Sve i svašta - branko tod - 09-12-2015

Malo više sam radio neke druge poslove sa onim ormanom. Evo prvih rezultata :

RE: Sve i svašta - TDA - 09-17-2015

https://onetoday.google.com/page/refugeerelief?c=RS

RE: Sve i svašta - tesla017 - 09-17-2015

RE: Sve i svašta - Želja - 09-20-2015

Trebao bih nabaviti kvaliteten ispitivač faze, - šta mislite o ovome ...

RE: Sve i svašta - Makso - 09-20-2015

Taj je veoma pouzdan a otporan je i na udarce i vodu, mislim da će ti poslužiti.