09-24-2022, 07:59 PM
(09-24-2022, 05:05 PM)savan Wrote: [ -> ]Hvala Dragane i bravo takodje! Da ne zaboravimo da si i ti ucesnik u ovom projektu i da je ovo ustvari tvoja ideja da se ide sa ovim kapijicama u mostu! Sve ukupno rezultat je vise nego odlican!
Moja je samo koncepcija mosta sa brzim kapijama i shema, a tu je i Miki,
a ti si uložio trud za design PCB i nabavku, što je za ovaj prototip nemala svota!!!
I poverenja maximalno da ne zaboravim,... bez toga nebi najverovatnije ni učestvovao!
:-)
(09-24-2022, 05:05 PM)savan Wrote: [ -> ]Sada imamo "nesto" odakle sada idemo dalje, ovo je tek jedna uspesna karika a mnogo bitna,
Tako je, sad treba Direkt PDM ustanoviti koliko je zapravo tačan po THDju.
Treba mu pustiti 20Hz, 100Hz, 1K, 10K i 20KHz "što čistiji digitalni Sinus" formata DSD64 (ili više, ali Gan če nam raditi sa "64)
i vidjeti mu izlaz.
To treba odraditi prije nego startamo uopšte dalje!!!
Rekao si, pa i čuli smo po nešto na YT, da to sasvim korektno radi, i da se odlično čuje....
Sad treba ustanoviti koliko je to OK!
Ta puna dinamika do izlaznog mosta očigledno je vrlo značajna.
Potrebno se je poigrati sa izlaznom filtracijom još malo.
Onda odraditi i test THDja
i ustanoviti krivu izlaznog šuma (znamo da nam je u PDM u ultrazvučnom spektru jači od PCM, pa treba i to vidjeti tačno)
(09-24-2022, 05:05 PM)savan Wrote: [ -> ]...dalje ide digitalija, na njoj treba posvetiti malo paznje i pronaci nacin da se izbegnu gotovi ic-ovi pa tako eksperimentisati na impelemntiranju softvera koji ce da odradi konverzije u dsd i preko gpio pinova uraditi isto sto radi Amanero preko usb-a, pa mozda i fb... itd, tu ce biti zurka i posla, ali bitno je da se nadje resenje da i to proradi. moja ocekivanja od barebone kernela za rpi su velika takodje kao sto je bilo i za ovaj amp, znao sam da ce da proradi zato sam i bio uporan jer znam da to treba da funkcionise na DSD direktno i sto je koncept jednostavan da ne moze biti jednostavniji a vrhunski, i nisam odustajao dok vas nisam ubedio da to moze da funkcionise jer znam da tako slicno radi onaj diskretni dsd dac koji takodje savrseno dobro funkcionise!
Digitalija prije takodjer je priča sasvim za sebe i vrlo specifična,
hočemo implementirati i FB, ...kako? ...pitamo se več duže vreme,
imamo tih nekoliko ideja/pdf Master thesisa koje smo postavili link i/ili datoteke, pa mislim da iz njih treba startovati,
jer sa skromnim ADCjima zadobivaju več pristojne rezultate ali niko ne radi sa PSU Volume, gdje se radi svo vreme sa max rezolucijom.
OK, osim sa izlazom Dclass mosta ispod neki malih vrednosti napona PSUja,
tada treba i redukcija Volume digitalno i izgubi se djelimično samo tu i dinamika!
(09-24-2022, 05:05 PM)savan Wrote: [ -> ]I dobili smo koncept kojeg nema na netu da se nadje i mozda ga niko jos ni nema niti ga je pokusao sprovesti u delo a mi ga imamo i radi!
Da, ja ga nisam dosad nigdje našao, ima nešto da se nadje ali mu je Drive u PWMu i ne Direct PDM/DSDxxx.
Sigurno je to neko več probao,
jeste, nije toliko trivialno, pa da svako može toga da se seti! Ali sigurno ima več koja slična proba...
To sad treba natanane da se ispita, prvo naravno da se "od-posluša do bola" pa ako nam je subjektivno OK, onda dalje...