DIY Electronic projects

Full Version: Pic Kit 2 mozda problem
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdrav svima.Nesto sam pravio po jednom gotovom projektu i primetio da se nesto dogadja oko snimanja hexa.Ubacim hex koji je na pr 2kb u PIC a kad taj isti hez iscitam i snimim on bude oko 13kb i kad ponovo usnimam taj iscitan hex od 13kb uredjaj radi a kad probam to isto u proteusu ispise mi kao da nesto nije uredu  eprom.Moze li neko da mi kaze sta je u pitanju? Isto se dogodi i kad ne ubacim hex u PIC,samo ga postavim u programu PIC KIT2 i odmah ga snimim i ponovo isto,bude oko 5x veci. Huh
Biće da PK2 iščitava kompletan sadržaj kontolera, što podrazumeva i prazne lokacije.
Kod iščitavanja PK2 nema pojma do koje adrese je kontroler izprogramiran.
Pogledaj u hex koji si iščitao Smile
Zakači ovde original i pročitani hex pa da pogledamo.
Nema šta mnogo da se upoređuje.
Kompajlirani hex sadrži samo podatke koji treba da se upišu u kontroler, do poslednje upotrebljene adrese u programu, plus EE, plus FuseBits.
Iščitani hex sadrži KOMPLETAN adresni prostor kontrolera.
Verovatno zato je i veci iscitani HEX sto sadrzi sve,kad taj iscitani veci ponovo ubacim i iscitam on ostaje iste velicine kao i prethodni iscitani.
(11-27-2021, 07:34 PM)MILANNN Wrote: [ -> ]Verovatno zato je i veci iscitani HEX sto sadrzi sve,kad taj iscitani veci ponovo ubacim i iscitam on ostaje iste velicine kao i prethodni iscitani.
Sad kad pogledam koliko se ustvari ja razumem,vide se na ovaj iscitan prazne lokacije FFF dok kod kompajlitanog to nema.
Pa šta ti pišemo čitavo vreme Big Grin