DIY Electronic projects

Full Version: Ко је, бре, овде луд
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ебау од првог Јануара Србима распањује ПДВ порез од 20%, и то колико ја
схватам онима који продају робу преко. Да ли је и ова држава и ебау луд?
Да ли ће амери те паре да дају Србији и како сме да се наплаћује порез на
робу која се извози. Претераше га више, докле, бре.

https://kamatica.com/vest/ebay-onlajn-tr...-pdv/63282
Svako normalan i dobronameran bi omogućio narodu da prodajom robe i znanja zaradi dodatno neki dinar. Ne verujem da ljudi odavde prodajom na bleju zarađuju milione, pre će biti da je to neka dopuna kućnog budžeta ili sitna zarada. Ali taj koji zarađuje, stvara, misli van "kontrolisanih" tokova nije skroz u raljama vlastodržaca, bilo koje boje i smeta im kao takav. Hoće sve u lance da stave.
Zato mi se i sviđa ovo tvoje "Sloboda Narodu" u potpisu!

Mali dodatak. Testa radi, kupio sam na aliju neka dva dečija prstenčića, ne koštaju ni dolar i po, oba. Kinez i kineska DRŽAVA je to ovamo poslala i uredno je stiglo za nekih dvadesetak dana! Ej, čoveče 1.5 $. Ali neko tamo je zaradio bar delić toga a država je skapirala da je taj bar malo srećniji zbog te i takve zarade. Šta je alternativa!? Da ga oglobe pa da niko ne dobije!?
Svi koji ima/ju/mo ebaj akaunt stiglo obaveštenje. Porez od 20% se obračunava na provizije koje ebaj naplaćuje. Nemam ideju šta su hteli time da kažu (valjda porez na dobit firme?) ali se sve uvek obija korisniku o glavu. Ebaj provizije više nisu uopšte naivne a sada će biti uvećane za još 20% Serbijanskog zahvatanja. Da ne pominjem kurseve pri konverziji valute u valutu, troškove prenosa na lokalni račun ...

[Image: attachment.php?aid=34833]