DIY Electronic projects

Full Version: Izbor mobilnog telefona
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Samo da dodam da zastitno staklo i nema neku funkciju ako se koristi silikonski bamper okolo. Staklo kada se montira podeblja telefon tako da ekran sa tim staklom prelazi visinski ivice bampera i ako padne na ekran prvo sto dotakne pod je ekran ( umesto ivice bampera koje su uzdignute) upravo iz razloga jer smo tim staklom podigli visinu ekrana i bamper nije odradio svoj posao. Staklo je imalo smisla dok su ekrani bili "mekani" i gulili se lako, danas ne vidim neki smisao niti sam ubedjen da to dodatno staklo pruza neku adekvatnu zastitu sto se tice loma. Vecina naprsnuca bude kada telefon udari ivicom , a tu dodatno staklo ne pomaze nista. Ako padne ekranom prema dole pomaze bamper ali ako nema stakla kako sam iznad objasnio, inace napravi vecu stetu no korist.
Ja licno koristim silikonski bamper koji mi je skroz ok da se ne bi gulio okolo i ako padne bocno da kompenzuje udar. Ranije sam na samsung note seriji koristio kozne preklopne futrole i to je realno najbolji stepen zastite koji moze da se pruzi telefonu.
Što se tiče fluidnosti sistema trenutno dok je telefon nov i nakon 5 godina je isti kod Apple-a, ne može mu parirati ni jedan sa tržišta po tome, ja već treći koristim za nekih 8 godina (trenutno iPhone 8), sa kamerom prezadovoljan, isto mi je bitno da nije preveliki ekran, jer ovaj povremeno ubacujem u svakakve rupe da bih kamerom snimio stanje, od zaštita samo silikonska maska bez ikakvih dodatnih stakala i folija po ekranu. I ostajem na Apple-u, jednostavno nema boljeg sistema od iOS-a, prost, brz, i uvijek podržava najnovije aplikacija iako je telefon star 5 godina i više.
Ja bih na tvom mjestu samo nabacio neku opasno ekstremnu masku/kućište, imaju one neke što zatvore kompletan telefon, dvije polutke pa se šarafima spoje...
Pages: 1 2