DIY Electronic projects

Full Version: FPV Drone
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
U nadi da ima još nekoga ovde da se bavi istim sportom dodjoh na ideju da postujem o ovome. Možda dobar deo foruma nije čuo za ovo ali eto, FPV dron ili First Person View dron je dron sa opremom za gledanje iz prvog lica(kamera i video transmiter). Ja sam u tome već 9 meseci i član sam kluba RC Dron Srbija u Beogradu. Imam dva quada, jedan za propelere 3" i drugi 5". Evo setupa pa ako nekoga zanima: 

3":
SP Racing F3 Flight Controller,
Emax 1306 4000kv motori,
Dys 20A ESC-ovi,
Runcam Swift Mini fpv kamera,
FrSky XSR RX,
Diatone Blade 150 frejm,
EWRF e7086tm3 5.8 vTX.
5"
Armattan Chameleon Ti 5" frejm,
Amaxinno 2306 2300kv motori,
CL Racing F4S v1.4 FC,
R-XSR RX,
Runcam Swift 2 kamera,
Racerstar 30A BL Heli 32 Dshot1200 ESC-ovi,
EWRF e709tm3 vTX.

Evo i fotke neke Smile
skroz multipraktične mašine korisne u brojnim situacijama a rekao bi neiskorišćenih potencijala! gledao sam juče neki oglas,nov dron sa 4k kamerom i odašiljačem košta 99 ?, ne znam pune karakteristike samog drona ali rekao bi da je ok cena za takav komplet. šta se uopšte gleda kod dronova, koji su mu osnovni kvaliteti?
To za 100ak dolara su igracke. Jedan daljinski da iole vredi kosta toliko, 2 baterije 30-40 dolara, fpv transmiter 15-20, kamera...
Skup hobi ali lep. Prvi kopter sam napravio 2011te godine i leteo aktivno zakljucno do 2014te i tad prekinuo sa time posto shodno fami koja se napravila u medijima vezano za koptere ili kako narod voli popularno da ih zove dronovima (sto mi se gadi iskren da budem) . Jednostavno nisam zeleo da nastavim dalje sa time i da kada odem u Smederevsku tvrdjavu moram nekom cika policajcu da se pravdam zasto letim, i da vadim dozvole za svaki let ponaosob. U to vreme je svaki fotograf koji snima svadbe i veselja nabavio po neku igracku tog tipa i samo sam cekao kada ce nekog da ubiju jer kreteni lete iznad ljudi direktno, po koncertima, raznim dogadjajima. Zbog njih mi je i drago sto su zakonski malo regulisali sve ovo , ali su lepo na taj nacin ubili rc modelarima lep hobi na zalost. Evo par snimaka iz tog doba dok to jos nije bila komercijala nego home made, i radio sam iskljucivo 3-kopter varijantu, 2 fiksna rotora i repni na zglobu kontrolisan servom (ugao) .

https://youtu.be/hQrlYrcLjAY

https://youtu.be/zIWF7IS4gyc