DIY Electronic projects

Full Version: ESP8266 WI-FI modul
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Sve je pocelo ovde : http://forum.yu3ma.net/showthread.php?tid=159&page=165

esp8266 je wi-fi modul koji se moze programirati preko Arduino IDE-a. Da bi se krenulo sa radom potrebno je u Arduino IDE ubaciti ovaj library: https://github.com/esp8266/arduino . Nakon toga u board manageru skinuti esp plocice(file/preferences/additional board manager URLs i tu ukucati ovu ardesu: http://arduino.esp8266.com/stable/packag...index.json). E sad kada pokusam da kompajliram kod izadje ovo, molim za pomoc.
Nisi prikazao čitav ispis ekrana sa greškama. Iskopiraj sve pa pokaži ovde.
evo ovo izadje :
Archiving built core (caching) in: C:\Users\LENOVO~1\AppData\Local\Temp\arduino_cache_525104\core\core_esp8266_esp8266_nodemcu_CpuFrequency_80,FlashSize_4M1M,LwIPVariant_v2mss536,Debug_Disabled,DebugLevel_None____,FlashErase_none,UploadSpeed_115200_73c3cc20586c21fbfc18d7bd986c3c3e.a
Sketch uses 246343 bytes (23%) of program storage space. Maximum is 1044464 bytes.
Global variables use 32292 bytes (39%) of dynamic memory, leaving 49628 bytes for local variables. Maximum is 81920 bytes.
error: Failed to open COM4
error: espcomm_open failed
error: espcomm_upload_mem failed
error: espcomm_upload_mem failed

sad i ja vidim, problem je sam COM4, dole pise da je povezano, a u tools mi uopste i ne izlazi ijedna opcija za PORT.
problem resen, mora da se skine usb-to-uart-bridge-vcp-driver sa neta, evo linka: https://www.silabs.com/products/developm...cp-drivers
Ok kada ti to proradi uslikaj malo da vidimo ; )

Sledece sto ti predlazem da probas je povezivanje preko SPI FRAM memorije (svrati do Macole da ti da komad) i kada to budes krenuo da programis slobodno pitaj sve sto te interesuje oko toga. Ta memorija kada se savlada i SPI generalno mozes da predjes na TFT/Touch i slicne periferije ...
Evo jos jedna super stvarka kod ESP-a, moze da se skine Blynk library i da se na androidu skine Blynk aplikacija i da se upare pa da se projekat kontrolise preko smart uredjaja. Imate primer na ovom linku ovde, koristim gpio1 za pwm.
https://youtu.be/yrlaBUi8cHU
Stigli su delovi sto je Miki poslao, oznacio sam brojevima komponente pa kad neko bude imao vremena nek napise staje sta. Hvala unapred.
Ovako redom:

1 - Plocica za razvoj
2 - Lever Converter 3.3V<->5V
3 - Punjac za LiIon baterije
4 - DC/DC regulator napona za 3.3Vout
5 - USB to serial
6 - Plocica za razvoj
7 - Plocica za razvoj za ESP modul

Ukratko, ESP modul zaletujes na tu najvecu PCB, posto sve mora da radi na 3.3V za to upotrebis DC/DC modul (to je Maxim-ov modul, potrazi DS) i na kraju ti je potreban USB-to-serial preko koga ces usnimavati program u ESP.
Ostalo je nebitno, poslao sam ti da ti se nadje ...
Kako povezati dva modula da komuniciraju međusobno, jedan da bude prijemnik a drugi predajnik za daljinske kontrole preko wifi-a a da ne koriste internet?
Koje module mi je bolje da nabavim ESP32 ili ESP8266?
Najlakše je da instaliraš arduino IDE i da pogledaš primere za esp32 master-slave.
Ovde imaš detaljno uputstvo kako da instaliraš Arduino IDE i dodaš ESP32.
https://randomnerdtutorials.com/installi...tructions/