DIY Electronic projects

Full Version: Midi. Da li je neko ovo pravio ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ovo je midi prikljucak koji mi je trazio jedan prijatelj da mu napravim ali naravno nema se hex pa ako je neko pravio zamolio bih za pomoc, Ujedno da pitam jer nemogu da se setim za ovaj 16c84 da li on moze da se iscita ? koliko se secam moze samo jedan upis ali nisam nikad sa njim radio,ako ovo pravim pravicu sa 16f84   Evo seme pa ako neko ima hex bio bih i vise nego zahvalan.
Milane,

sema je dobra. U pitanju je obicna matricna tastatura. PIC 16C84 vise neces moci da nadjes. Ne znam ni da li ima F84. Ko je aktuean u prici PIC-eva, zna te informacije bolje od mene. Inace pic C84 mozes da programiras do 10000 puta. On je imao CMOS EEPROM kao memoriju. Kasnije je napravljen F84, gde to F oznacava FLASH. Svakom PIC-u mozes da iscitas program ukoliko nije aktiviran FUSE Code Protect. Kada je on aktivan, na svim memorijskim lokacijama dobijas 0x00
Pin kompatibilni su 16F627 i 16F628 i ima ih na trzistu i mnogo su jeftiniji od 16F84 i primaju kod pisan za F84.-
pOz
Imam ja 16f84 nekoliko komada samo sad neznam kako doci do heza za ovo,za obicnu tastaturu nije problem da napisem iz pic beizika ali neznam sta ustvari treba ovo da radi i tu pisanje pada u vodu dok neko ko je pravio zna sta i kako. 16c84 nikad nisam ni kupovao a mislim da 16f 84 ima u nisu u proelektronik,nije jeftin ali ima.Ovo koliko znam treba da poveze "suvu" klavijaturu sa drugim sintisajzerom ili modulom za boje samo nisam to nikad radio.
Hvala Gosha,neznam sta da kazem.Nemoj da zaboravis da se javis kad dolazis u moj kraj.