DIY Electronic projects

Full Version: Upravo stiglo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Huh...
Profi!
Čestitam Gošo!
Da te sluzi dugo Gosho... Smile
Cestitam na prinovi Smile neka te dugo i dobro sluzi.

Malo je cudno i meni bilo u pocetku, dosad bio na analogiji pa se prebacio na digitaliju al eto, vec se naviknuo
Bravo, Gosho!
Da ti dooobro služi!Smile
Hvala drugari. I vama zelim puno lepih prinova.
Evo stigo jos jedan vanklasni hladnjak Smile
Ovo moze fino za 500W pojačalo...apex 500W ili LEGEND-Stage Master MK2...hladnjak izgleda monstrumski....Smile
Cool... Big Grin
Moglo bi to i nekog Pasanca da hladi, recimo Camp amp. Taman za 40W disipacije za stereo pojačalo. Wink Hladnjak je taman dugačak da se dvije pločice stave jedna pored druge i tranzistori prišarafe na hladnjak.
Zapao mi je za oko na '' kupujem prodajem'' dimenzije su mu 8,5 x 11,5 x 25cm za nesto ce se vec iskoristiti, covek od koga sam kupio kaze da je na njemu bilo deset tranzistora sa donjeg oglasa..
https://www.kupujemprodajem.com/Tranzist...r_id=81099
Ja sam danas malo crtao za psu za audio (na kojem ce biti toroid, softstart, greazt, pomocno napajanje sa LM317/LM337,  napajanje sa glavnim elektrolitima, zastiti otpornici 17R/25W te ampermetar)....Pa me zanima dali ovaj amprermetar mjeri ok struju posto mu je u specifikaciji rezolucija mjerenja 0,01A i kako da se spoji na zastite otpornike koji idu sa glavnog napajanja posto je u tome instrumentu i V i A meter...pa me to buni.

A meter se spaja serijski sa otpornikom , a V paralelno otporniku...posto mene zanima samo A meter znaci da samo spojim sa izlaza glavnih elektrolia na A meter pa iz A metra na zastitini otpornik i iz zastitnog otpornika na pojacalo?

Ovaj A meter mislim kupiti pa dali valja to?

http://www.ebay.com/itm/New-DC-100V-10A-...0979473595

Evo i slike koju cu realizirati cim nabavim šperploču ili ivericu. Nadam se da je raspored dobar.

[attachment=17323]
Danas mi stigao paketić iz TMEa,hmm... možda bi već trebao imati popust kod njih s obzirom koliko kupujem tamo. Ima svačega unutra, nešto za kolege sa drugog foruma a nešto dijelova za LM10 ispravljač i SG3525 predregulator. Na žalost neke dijelove nisu imali na lageru iako je pisao na web shopu da ih imaju(SG3525,BD140,UF4007 i 24k otpornike) ali kada im stignu oni to odmah pošalju kupcu.

[attachment=17325]

Jedna od bitnijih stvari koja mi je stigla je kućište za weller ručku WSP80. Kako mi je prije nekih godinu i po dana u grijaču otišao termosenzor a grijač ostao čitav sačuvao sam ga upravo da mogu složiti još jednu lemilicu koju ću spojiti na 24V trafo a na primar okačiti regulaciju sa triakom. Plastična drška za divno čudo košta samo 7$ što nije strašno. Jedino ča ta ručka nema a nisam znao je onaj gumeni nsatavak za kabel,tako da ću sljedeći puta morati i to kupiti.

[attachment=17326]
Hmm...Spojio sam danas grijač direktno na trafo od 24V i to ne ide. Na 24V vrh se zagrije za par sekundi i nastavlja se grijati sve do temperature sa kojom bi mogao lotati bakrene cijevi za grijanje. Tongue  Iako sam mislio naravno okačiti Elektorovu regulaciju na primar trafoa i sa trimerom podesiti da maksimalni izlazni napon ne može biti recimo iznad 200V(tj. da maksimalna temperatura na vrhu ne bude iznad 450°C)  niti to se ne bi usudio jer ako nešto vrisne u regulaciji i 220V se pojavi na izlazu opet sam u banani. Tako da idemo tražiti trafo sa manjim naponom.
(11-20-2015, 02:03 PM)Khadgar2007 Wrote: [ -> ]Hmm...Spojio sam danas grijač direktno na trafo od 24V i to ne ide. Na 24V vrh se zagrije za par sekundi i nastavlja se ...
Pa zar ne ide regulacija na taj trafo od 24V?
Javio se na drugom forumu elektotehnički vanzemaljac koji se odaziva na ime Ilimzn . Kaže on meni "par zar si mislio da je unutra termosenzor reda radi?"
@Dual ide na 24V ali izgleda da nije sve onako kako se čini, tj. integrirac koji upravlja triakom u kombinaciji sa termosenzorom unutar grijača igra veoma bitnu ulogu i to ne može da radi bez svega toga ako prištekaš na 24V. Naravno kada mi je senzor vrisnuo prije godinu i po malo sam gledao po netu i može se napraviti regulacija tako da se mjeri otpor ili tako nešto grijača pa se prema tome podešava temperatura, ali nisam se sa time htio zezati,a baš ne bi niti sada jer to prelazi moje znanje elektronike,možda i ne ali imam važnijih stvari na koje bi se htio fokusirati.
Stigao danas i stampac , uzeo sam nov pa sta mu bog da...
Neka te dobro i čestito služi!
(11-26-2015, 08:33 PM)Bocko Wrote: [ -> ]Neka te dobro i čestito služi!

Nadam se da hoce evo upravo ga testiram..
Ovaj će biti bombona, nadam se da je bar malo pokupio od starih serija.

Neka te dobro služi!
Hvala.. ,Sad sam ga probao lepo stampa, ravnomerno i sve je crno kao zift Smile , sutra cu bas da probam na masnom papiru pa da vidim kako ce da ispadne peglanje na plocici...