DIY Electronic projects

Full Version: Upravo stiglo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ovo bi moglo da se nazove: Planiram da stigne Smile
Resio sam sebe da castim lemilicom i instrumentom.
Sta mislite o sledecim stavkama:

ERSA RDS 80
http://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ws...0-R_03.png

Sanwa PC 5000a
http://www.sanwa-meter.co.jp/prg_data/go...346900.pdf

Milan
Za Ersu razmisli jos malo, da li bi mogao da dobijes nesto priblizno sto ce ti zavrsavati tvoje potrebe ali za mnogo manje novca. Ima ovde i tema o samogradnji, samo kupis stap koji je reda desetak evra ili malo vise.

Za SANWA-u se ne razmisljaj uopste, i ja planiram da je kupim u dogledno vreme, ne zato sto mi je neophodna vec zato sto volim da imam kvalitet.
Za SANWA-u sve najbolje, ja razmisljam kad budem u prilici da uzmem jos jedan!
Dosta puta mi zatrebalo merenje napona i struje istovremeno …

Za tu ERSU ne znam, cuo sam od @bogdan.kecman par negativnih komentara, zaboravio sam sta tacno.
I ja sam bio razmisljao o tom modelu posto je relativno povoljna ali sam se predomislio i uzeo polovnu ERSA Analog 60.
Meni je kod lemilice najbitnija ergonomija rucke (RDS 80 ima bas finu, bolju od Analog 60), pa onda kvalitet same rucke i kabla (silikonski), kvalitet vrhova i mogucnost nabavke a na kraju tj skoro potpuno meni nebitno displej za temperaturu Smile
Kolega je narućija ovu http://www.ersa-shop.com/ersa-icon-pico-...rivatkunde još 22E poštarije za Hrvatsku, uzeja je još 5-6 vrhova da mu se nađe. Prijatelj na poslu koristi istu fixxxer, ako ga neko poznaje sa foruma, i oduševljen je. Za ove pare mi se ćini odlićna, ja san priko oglasnika naša Weller WS 50 za malo više od 100E ima par god, vidilo se da je bila ukljućena par puta, kako je čovik i reka. Da nisan to, danas se nebi mislija kupija bi novu Ersu iCon Pico. Ima san prije neku preradu, solomun ručica i poklonjena stanica od Iskre di san napravija dr. elektroniku, i to je radilo dobro, posebno za pare koju me izašlo.
Ovakva prerada iskre? Smile
(08-25-2015, 04:58 PM)Milan_kg Wrote: [ -> ]ERSA RDS 80
http://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ws...0-R_03.png

Sanwa PC 5000a
http://www.sanwa-meter.co.jp/prg_data/go...346900.pdf

ERSU baš takvu imam u firmi, kvalitet izrade solidan, međutim posle recimo par godina drška je otišla. Iako menjam vrhove (veoma skupi) ne greje dobro. Sada je povremeno koristim i pritom uključujem na 400 da bi uopše razgrejao tinol. Mislim da je problem što se javio termo otpor između grejača i vrha. Cena novog štapa je prilično visoka, pa je koristim kao rezervnu.

Sa druge strane veoma je skupa. Ubrzo posle nje uzeo sam kineza:
http://www.elementa.rs/proizvod/36588/di...a-lemilica

I veoma sam zadovoljan njome. Vrhovi 100.00 RSD, menjao jednom ceo štap oko 10 Eura, a izlemila je baš, baš puno...

Ako ne želiš celu lemnu stanicu, pretpostavljam da su i ZD-926 i slične koje se pominju u zadnje vreme po forumima iste kao ova lemilica sa gornjeg linka.

Što se tiče Sanwa-e PC5000a, veoma dobro i precizno radi. Za te novce sumnjam da ćeš naći nešto bolje. Ako ćemo "mak-na-konac" jedino što me je malo razočaralo, to su pipalice na kojima su prilično štedeli.

Inače tu Sanwa-u sam kontrolisao Fluke-om 289 i u 10uV se slažu na DC opsegu. To mi je glavni instrument pri radu, iako imam Fluke-a 289, ali mi on nekako dođe preglomazan za sto. Njega "potežem" povremeno kada radim neka kumulativna ili log merenja. Znači, sve preporuke za Sanwa-u.
(08-25-2015, 08:13 PM)tesla017 Wrote: [ -> ]Ovakva prerada iskre? Smile

Mislin da je identična pločica, bilo je to ima više od 10 god..... I služila je više nego dobro, taman kad je izgorija grijać, kupin novu rućicu, i uleti mi ovaj weller, sad služi za rezervu.
Da se pohvalim malo Smile nije upravo stiglo, stiglo je u petak, novi laptop hehe. Naravno sa omiljenim forumom uvijek otvorenim.

Koliko god ja bio fan desktop računala, život na 3 adrese (poso, cura, kuća) me primoro da si nabavim jedan prijenosnik, i taman uhvatio akcije na web shopu elipsa pa ga dobio za 2300kn i 5 godina garancije, inače je oko 3000 do 2600 kn, ovisno o trgovini.

[Image: 1pfblt.jpg]
Jel ono tamo neki skop lijevo na slici?
Čestitam na prinovi!
Neka te dugo i pouzdano služi! Smile
Pridruzujem se cestitkama Wink

Onaj JENSEN AMP zasluzuje posebnu temu jer sam proverio Izlazne tranzistore OK su, Diode OK, Mosfeti OK znaci nesto ga drugo muci Sad
Hvala, hvala Smile

Je, ono je Hameg HM203 sa hladnim lemom i suhim elektrolitima koji ceka da se uhvati vremena i popravi Smile
kupih Denon PMA777 i "nekakve" Sony zvučnike za 40e ukupno. izbor nije bio neki ali pojačalo mi se dopalo na prvu i izgledom i zvukom. ne radi mu par lampica ali je zvučno "u punoj snazi". gledao sam šemu izlaznog stepena, izgleda drugačije od svega što sam do sad vidjeo naročito oko ton-kontrola bas/visoki. sve u svemu ovo ide sa mnom kući!
Sad ćeš u uvoznike, da "recikliraš" belosvetski junk... Smile
(09-05-2015, 09:00 AM)Bocko Wrote: [ -> ]Sad ćeš u uvoznike, da "recikliraš" belosvetski junk... Smile

ne bi rekao da je to baš junk,pojačalo je preko deset kila i rekao bi da je baš ozbiljno urađeno. sa početka je osamdesetih,još ga nisam otvarao da vidim stanje unutra ali ima duple tranzistore u izlazu i pristojno napajanje,kao i hlađenje. valjalo bi mu vjerovatno i osvežavanje elektrolita ali i ovako baš dobro zvuči sa ton kontrolama na nuli. vremešni rols-rojs - ali još uvijek rols-rojs! Smile
Otvori ga da vidimo kakav je unutra !
Pogled unutra mozes videti ovde

Kao i ovo:

[Image: denon-pma-777_105534.jpg]
Kakva je ovo kubura Bane, neki takmičarski?