DIY Electronic projects

Full Version: Upravo stiglo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Aha. Sve prebacujem na BNC, gde mogu Smile
DAC je vec pravljen za Neutrik, samo cu na mesto RCA staviti BNC. I promeniti par otpornika (sa 33R na 75R)
Ima logike, i ja sam hteo tako pa sam se odlucio za xlr ili mozda mini xlr.
Meni je ovo stiglo sa Ebay lepa igracka za testiranje programa na 40pin PIC MCU.

Ima jedan problem nemogu nigde naci semu za ovu plocicu a malo je nezgodno ispratiti sve vodove jer je stampa dvoslojna.

[attachment=20364]
Kontaktiraj prodavca u vezi šeme. Mene je jedan zavlačio nedeljama i na kraju nije poslao ali ćeš možda ti imati sreće. Ne radi se o istoj pločici tako da ti ne mogu puno pomoći. S druge strane kod tebe je dosta toga obeleženo tako da nećeš mnogo lutati. Onaj 16-pinski J10 konektor je sigurno za LCD. Desno od njega ti je potenciometar za kontrast. Raspored na njemu ćeš lako naći. LED ti takođe neće biti problem. Tasteri su ti obeleženi a ona dva podnožja malo iznad J2 su najverovatnije podnožja za DS18B20 senzor temperature. J2 je možda ICSP za programiranje/debagovanje. Pogledaj pinout za PICKit3 pa ako se slaže sa J2 to je to. DB-9 konektor je za RS232 ako je U13 neki MAX232 ili derivat.
Stiglo ovih dana.[Image: rolleyes.gif]Nazalost bez originalnih sondi.Dade mi covek neke ruske ali nemogu da ih ukompezujem bas najbolje.No sonde cu nabaviti bitno da osciloskop radi.
Evo jos jedne slike.
(07-17-2016, 05:25 AM)nole15 Wrote: [ -> ]Stiglo ovih dana.[Image: rolleyes.gif]Nazalost bez originalnih sondi.Dade mi covek neke ruske ali nemogu da ih ukompezujem bas najbolje.No sonde cu nabaviti bitno da osciloskop radi.

Probaj da dodas kondenzator od nekoliko pikofarada paralelno trimeru za podesavanje kompenzacije.
Probacu danas pa javljam rezultat.Gosha veliko hvala na savetu.[Image: smile.gif]
Inače po meni nema svrhe da spajaš krokodilku za masu kada štelaš sonde uz pomoć internog izvora pravokutnog signala, masa ti je već spojena preko BNC konektora di si uštekao sondu.
Hvala Khadgar 2007 svaki savet mi je dobrodosao.Davno se radilo sa osciloskopom pa se nesto i zaboravilo.[Image: blush.gif]
Pazi kada mjeriš HV, bolje prvo sa univerzalcem vidjeti koliki je napon nego isprobavati to sa skopom da ne bi bilo bijelog dima.  Tongue
Primljeno k znanju[Image: smile.gif]
Kupio sam tri transformatora za 550 dinara svi ispravni . Big Grin

Prvi s leve strane je El84 28x41mm .
Srednji ne znam kako da izracunam snagu dimenzija 32x22mm   2x27VAC .
I onaj desno El108 36x43mm 2x30VAC.
Dobra kupovina Smile

Sad imas domaci zadatak da ih upotrebis Tongue
Takav srednji i ja imam. Bio je u BX100. Oko 150W je.
Meni jučer stigla čak tri paketa koja su naručena različitih datuma. Kao da je Božić. Big Grin 

Jedan paket dva komada Arduino NANO, drugi Kanthal žica za dummy load i treći DuPont foto folija za PCBe jer je kinezu istekao rok trajanja i dobio je bore...nije pomogla niti nivea care krema da se bore otklone. Tongue  Drugim riječima 6 metara folije ide u smeće. Angry

[attachment=20471]
Nije stiglo, nego sam isao da ga uzmem Smile. Slika je sa neta, mrzi me da idem u garazu da slikam. Nije Hazet ili SnapOn ali kazu da je dobar kvalitet. Za sta meni treba verovatno i vise nego kvalitetno.
Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Ima san ove instrumente, simpson, samo san skale malo prominija, voltmetar je original AC, a ampermetar je DC. Napravija san ovu doli skalameriju, sa ebay mini strujne trafoe 5A, i to skroz OK radi.

[Image: trafo.jpg]

[Image: int.jpg]
(08-16-2016, 07:30 PM)pinco Wrote: [ -> ]Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Stiglo, super, sad mogu da potrosim novac sto sam dobio za njih Smile U stvari, vec sam ga potrosio.
U zdravlju da vas sluze.
(08-16-2016, 07:46 PM)Gosha Wrote: [ -> ]
(08-16-2016, 07:30 PM)pinco Wrote: [ -> ]Napokon kod mene, hvala Gosha, kolega i ja smo od Goshe nabavili po jedan komad autotrafa sa slike, Iskra 3,15A sa odvojnin namotajem.
Stiglo, super, sad mogu da potrosim novac sto sam dobio za njih Smile U stvari, vec sam ga potrosio.
U zdravlju da vas sluze.

Hvala,
Sve pohvale!