DIY Electronic projects

Full Version: PCB Board Printer
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Zdravo drugari, gledao sam malo sta je najbolje za domacu radinost, pogotovu ako neko nece da se drnda sa hemikalijama i da sam radi photo-resistance proces za PCB-eve, ja sam uzeo bio jedan mali CNC za moje amaterske projektcice, ali nije to to, mnogo nekako neprecizno i "prljavo" deluje, pa uze da trazim malo i naleteh na ovo:

https://voltera.io
https://voltera.io/store#section-763



Na ovomj strani imaju i video sa primerom print za double sided board.
https://voltera.io/v-one

Deluje poprilicno mocno, pogotovu za brzi kucni prototyping, e sad, da li se ovo isplati za ove pare po vama?
Meni linkovi ne rade. Smile
Lepa igracka, nije jeftina, ali najvise me odvraca to sto koristi conductive ink, ne verujem da je to dobro isto kao i bakar, pogotovo za audio, a i cena za jedan kertridz od 2ml nije zanemarljiva - 100$...
Verovatno nije najbolji kvalitet, ail je bas za ono kako ga i reklamiraju, ultra brzi prototyping. Umesto da saljes nesto kinezima, da placas 30$ za DHL i sl. po svakoj porudzbini i 20$ za 10 plocica minimum i oko nedelju dana da ti to sve stigne, odradis sam cisto da se uveris da je sve ok, i onda saljes dalje za produkciju.

Meni se posebno dopada kako su "cisto" resili i double side deo, tj. vie, ne moras da se rucno patis sa zicama i sl. a koliko sam video ima i reflow opciju u sebi vec, tako da samo postavis komponente i cao, bez duvaljki ili dodatnih reflow oven-a.

E sad, nije jeftino naravno. Ali opet kad pogledas, kasnije te izadje oko 1.5$ po plocici sto i nije puno po meni za probu.