DIY Electronic projects

Full Version: saveti oko kupovine,iskustva...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
nekako kontam da je ovde ok da postavim pitanje:kad se prosuši Elko bipolarac u paraleli sa bas zvučnikom, tad pretpostavljam da se pomjera rez na gore i bas postaje mid-bas? mislim da je to zez kod ovih mojih matorih wega direct200 zvučnika. sa druge strane jednako su stari i elektroliti za srednjotonac i visoki a oni se lijepo čuju... otvorio sam danas kutije i izgleda mi to pristojno urađeno,nije neki top kvalitet ali nije se ni štedjelo - korektno su urađeni,bas ima ok vešanje, centrator mi djeluje ne-razakano a baš mi je opet...nezadovoljavajući.
par slika :
(04-28-2016, 06:51 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]nekako kontam da je ovde ok da postavim pitanje:kad se prosuši Elko bipolarac u paraleli sa bas zvučnikom, tad pretpostavljam da se pomjera rez na gore i bas postaje mid-bas? mislim da je to zez kod ovih mojih matorih wega direct200 zvučnika. sa druge strane jednako su stari i elektroliti za srednjotonac i visoki a oni se lijepo čuju... otvorio sam danas kutije i izgleda mi to pristojno urađeno,nije neki top kvalitet ali nije se ni štedjelo - korektno su urađeni,bas ima ok vešanje, centrator mi djeluje ne-razakano a baš mi je opet...nezadovoljavajući.

@HMAP
Ovo je cista praksa - bolje pomeri (i moj odgovor) u npr 'Da ne otvaram novu temu" i sl.
A moj odgovor bi bio - zameni sve bipolarce polipropilenom. Pocni od bass sekcije. Bar gore (DE) bi mogao za sitne novce da nadjes motor-run
kondenzatore za malo para, recimo italijanske "Icar" ili "Ducati", to znam(o) da vredi. Malo su vecih gabarita (prdvidjeni za 450V) ali vrede.
Obavezno fiksiranje vezicama i ako moze i vruc lepak. Kondenzatori i kalemovi ne vole vibracije bas nikako.
(04-28-2016, 06:51 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]nekako kontam da je ovde ok da postavim pitanje:kad se prosuši Elko bipolarac u paraleli sa bas zvučnikom, tad pretpostavljam da se pomjera rez na gore i bas postaje mid-bas? mislim da je to zez kod ovih mojih matorih wega direct200 zvučnika. sa druge strane jednako su stari i elektroliti za srednjotonac i visoki a oni se lijepo čuju... otvorio sam danas kutije i izgleda mi to pristojno urađeno,nije neki top kvalitet ali nije se ni štedjelo - korektno su urađeni,bas ima ok vešanje, centrator mi djeluje ne-razakano a baš mi je opet...nezadovoljavajući.

HMAP,

Koliki su ti ti bipolarci?

Imam na lageru podosta nekih pristojnih bipolaraca (po merenju). Svi su 220uF/50V 105*C.

U pitanju su ovi (obeleženo strelicama na pdf):
[attachment=19781]

Novi su, samo su povrgnuti mehaničkom testu kidanja krimpovane papučice za nožicu, pa neki imaju jednu kraću nožicu.
Imam ih možda 50-100 komada, pa možeš možda kombinovati nešto serijskim i paralelnim vezama...

Ako ti nešto pomaže reci da ti pošaljem.

Pozz
@HMAP - ako ti znaci, imas i kod mene nove iste te koje su ti u skretnici elko glatt u raznim vrednostima.
hvala vam puno drugari, ovih dana treba da nabavim plastiku iz banke pa ću moći kupovati sa e-bay ovde u D,a i iz ostalih prodavnica. videću kako će ići posao i plaćanje, pa ću onda baciti oko na nabavku i kupovinu. jutros bio na pijaci, dao broj telefona jednom zemi pa će me zvati kad bude imao šta pošteno od zvučnih kutija. jutros je imao baš dobre jamo ali basevima otišla vešanja...
nikad čuo,a na slici jesam vidjeo "IQ" zvučnike. izgledaju mi pristojno urađeni ali pojma nemam vrijede li išta. ima li iko iskustva sa njima,zna li iko neki podatak? je li čista,ali ono baš čista komercijala ili ima nekog korijena tu?

pored njih,imam u ponudi i naizgled jako dobro očuvane JBL kutije.
Koji IQ, koji JBL?
huh,težak zadatak... vidjeo sam samo slike sa telefona čovjeka sa pijace u D,inače zemljaka iz Ex Yu. čuo sam se sad sa njim i preko fejsa sam mu poslao zahtev za prijateljstvo - upravo odobren. piše,večeras mi šalje slike,pa ću i ja u što skorije vrijeme da postavim iste ovde. za njega sam se "zakačio" jer mahom ima jako dobre i očuvane zvučne kutije,a ima i poprilično dobre izvore nabavke. kod njega sam kupio one magnate koje su mi drugari uništili. sa slika mi jbl i IQ djeluju jako očuvano(upravo mi šalje slike) pa me interesuje uopšteno mišljenje o naročito IQ, pošto za njih nisam iskreno nikad čuo. sad ću da skinem slike sa fejsa pa postavljam ovde. tad će i pisanje imati više smisla.
Taj IQ nije sire poznata marka ali su znali da naprave dobre zvucnike. Ja ih nisam slusao ali iz druge ili trece ruke sam cuo da ljudi bili zadovoljni. Po nekim pricama sa neta izgleda da nisu bas naivna firma a i pravili su skupe zvucnike. E sad, cista lutrija kako ce biti kod tebe, vaznu ulogu igra i cena...
obe
po ovome kako kutije izgledaju tj kako su očuvane,vrijede neke više cijene,obe kutije izgledaju očuvano prva liga. ni sam prodavac ne zna koliko bi ih cenio jer ih kupuje "u đuture" sa nekom drugom robom. budu li imale težine kg,spreman sam da idem do 120-150e za oba para ovih kutija pa taman se i prevario. za više,morao bi stvarno da ih dobijem na slušanje. ovako,barem mojem ipak ne baš veštom oku-obećavaju.
Ove velike, "I.Q" ("Intelligent Quality") vredi razmotriti, unutra bi trebalo da su vecinom Vifa/Seas drajveri, bar ako je to "I.Q 4280" ili "I.Q 4280AT" model, a lici mi da jeste.
hvala ljudi,znaću možda još sutra koji su tačno modeli ako posrednik uspije da isposluje trgovinu. ne srljam nešto ali kontam da ne mogu da izgubim da ih uzmem jer svakako mogu da budem u plusu ako ih prevezem kod nas i stavim na oglase. vizuelno i smisleno,svakako mi daju nadu da su bar za mene nenaslušanog,korak napred. naročito ovde gdje nemam ni ono što imam...
jbl 50e par
iq ted 4 80e
za jbl još moram potražiti odgovarajući položaj,ali iq mi zvuči skoro pa baš potpuno - možda malo nedostatka srednjih,mada kompletan utisak je itekako zadovoljavajući! pun "masan" zvuk,zvuka puna soba,detaljno... na prvu mi se dopali itekako!
JBL LX300 II
Bili u nekoj pusnici zajedno s mesom?
Kao u mom prvom postu, ne vredi muciti se, uopste. Zaboravi.

IQ TED 4
Stanje kutija nije bas najbolje. Ponudi 60-65e, ako su drajveri ispravni, ne cackani/premotvani/ulubljeni...
Na skretnici zvucnika se stedelo maksimalno. Verovatno bi bio zadovoljan zvukom, ipak je to 3.5 sistem.
Obavezno spajkovi pod zvucnike (delom i zbog komsija Smile )[url=IQ TED 4][/url]
Ah, vec si ih cuo. Izgleda i pazario?
Pages: 1 2