DIY Electronic projects

Full Version: Mastech my68
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Ima li ko iskustva sa ovim instrumentom, uzeo bih za neku hobi primenu.

[Image: my68v.jpg]
Ja ga imam, sasvim OK instrument za tu klasu.
Jedino bi buzzer mogao biti malo glasniji, a ne dopada mi i auto-off funkcuja, koja iskljuci instrument nakon 15min., radio ti nesto ili ne.
Da li ima onaj način kada se pali, pritisne se kombinacija tastera i onda upali instrument, kao što je mogućnost kod Fluke-a tako da se može isključiti auto-off, isključivanje auto-off backlight koji se ugasi za oko minut što mene isto nervira ali opet je dobro zbog baterije, a ima i još neku funkciju ali sam zaboravio koju.

Koja mu je cijena?

Off topic: Kako se koristi onaj krug gore za tranzistore gdje se ubadaju, nisam to nikad koristio a i zanima me kako to radi?
Gosha je napljuvao jedan Mastech koji je doneo na skup u Kg. Mehanicki los, spor pri merenju... samo se ne secam da li je bas isti model kao ovaj. I ja vec mesecima "kupujem" neki instrument pa nikako da se odlucim Smile.
Treba uzeti i UNI-T u obzir pri kupovini...
Pa cena je negde oko 35e.
Ja bih se pre odličio za :

http://www.esns.rs/sanwa-digitalni-merni...anwa-cd771
http://overseas.sanwa-meter.co.jp/items/....php?id=20#

Košta 1.500 dinara više, i ne može da se poredi sa drugim instrumentima iz "Low cost" kategorije.
Sanwa instrumenti kao da su zalutali u tu cenovnu kategoriju, imaju ih neki članovi ovog foruma (i skuplje modele)
i nisam čuo da je iko pogrešio u izboru.

Ne kupuje se instrument svaki dan ...

Pozz
Upravu je @Želja, treba nešto dobro izabrati ako se ide na duže puteve, ja sam kupio 2 ili 3 ista multimetra samo zbog kapaciteta i to su bili ograničeni do 200uF, a mjerili su još i induktivnost i otpor, i naravno spalio sam ih sve punim kondenzatorima kondenzatorima, na kraju sam ih popravio i opet su ispravni, a cijena im je bila oko 40€.
Onda sam konačno uzeo Fluke i sad sam miran, a dugo sam se dvoumio šta bih uzeo.
I ja razmisljam da uzmem sebi jos jedan multimetar, i gledao okolo sta sve ima i gledao …

Fluke mi je skup tako da je moj izbor ponovo Sanwa! I tu sam birao dali ovaj ili onaj model, a inace imam PC5000a, ma necu da razmisljam, to je extra dobar instrument i uzecu jos jedan Smile

Ovu Sanwa PC5000a imam vec 4. godinu, ni jejdan jedini problem nisam imao sa njom, radi savrseno … Ajd imao sam jedan problem, crko mi osigurac za niskostrujni opseg 630mA, malo ne standardan osigurac ali ima da se kupi kod nas i eto to je sve od problema koje sam imao!
Od novih iz dučana ne isplati se ić na lošije od ovoga UNI-T 139C, nama su se u firmi pokazali OK. U rukama djeluje skroz solidno i ima dosta opcija.
http://cdn-reichelt.de/bilder/web/xxl_ws...UT139C.png
Sanwa 5000A je odlična, prepakirani Brymen 857, u svin pakiranjima je dosta hvaljen instrument.
Mali Brymen 257 je isto super, ima sve šta triba i još je kompaktan.
Meni jedino kod Sanwe PC5000A smeta što nema poseban ON-OFF prekidač.
Kada se ugasi zbog čuvanja baterije moram sa selektor okrenuti u levo ili u desno do Off, pa onda nazad gde je bio.
Mnogo je praktičnije kad ima taj ON-OFF prekidač, (imao sam pre takav pa ostala stvar navike).

Pozz
Pa nije to stasno, auto power off radi dobro, iskljuci se posle nekog vremena neaktivnosti (dok je aktivan ne iskljucuje se i to vrlo pametno, ne iskljucuje se kada ga ostavim da meri neki napon/struju, moze satima tako ali kad ga odkacim on odbrojava do power-off!) i jednom kada se ugasi ma gde god bio preklopnik, pritiskom na SELECT dugme se budi i nastavlja da radi.

A i preklopnik je vrlo vrlo dobro odradjen tako da evo kazem 4. godina kod mene (a nek kaze Macola za njegov primerak koji vuce po terenu), nije mrdno … baterije se trose i menjaju, bas me briga za njih, uvek imam jednu novu u rezervi tako da to stvarno nije problem u odnosu na sve korisne opcije koje ima taj instrument.
ta sanwa 5000 je top stvar,po preciznosti i cijeni a eto i iskustva su odlična. jeste malo veći zalogaj za današnja vremena ali kontam da se itekako isplati. ako ne baš on onda onaj iz linka od 5000 i nešto dinara. imam sanwa rd701 a kad budem uzimao sledeći biće taj pc 5000.
Malo po malo i stigosmo do 3 puta vece cene od pocetne Smile.
Uze mi rec iz usta. Krenuo covek od 35e a na kraju dobi upute da je ipak bolji ovaj od bar 100e Big Grin

Mada sve je to normalno, verovatno ce Omega i sam da proseta istim putem, bar ja tako uvek uradim Big Grin
ma normalno, ali ako već ima loših iskustava sa prvim navedenim mislim da je sanwa od 4000+ dinara prvi bolji kompromis. opet,sve po mogućnostima i potrebama, mene za moja opšta mjerenja sasvim dobro služe i dva kineza od po 10e.
(03-22-2016, 07:41 PM)HomeMadeAudioProject Wrote: [ -> ]ma normalno, ali ako već ima loših iskustava sa prvim navedenim mislim da je sanwa od 4000+ dinara prvi bolji kompromis. opet,sve po mogućnostima i potrebama, mene za moja opšta mjerenja sasvim dobro služe i dva kineza od po 10e.

Upravo tako, izbor instrumenta treba prilagoditi svojim potrebama.
Ne treba baciti novce za neki sa XYZ mogucnosti a mi koristimo samo X/2 tih mogucnosti.
Ja sam vec na skupu i KG rekao da mi se Mastech (kod mene je Sinometer) MS8226 raspao mehanicki,
uzasno los kvalitet plastike, ali sa druge strane on je prilicno tacan.
Poredjen je sa HP34401A i ne zaostaje bas mnogo. Kostao je oko 50e pre nekoliko godina i za to vreme svakodnevno je u upotrebi.
Moja preporuka je takodje Sanwa ali model izabrati prema potrbama.
Šta se tie našega hobija, teško da neki novi instrument neće zadovoljit naše potribe, posebno šta se točnosti tiće. Veći problem je kvaliteta izrade, i siurnost ako se koristi u industrijskin uvjetima, šta ode nije slučaj. Večina se koristi u kućnoj mreži di je mirenje iza osigurača. Ko može uvik je bolje nabavit kvalitetniji instrument, više se isplati na duže staze, al opet ako to ne donosi neki novac, a hobi ne donosi, onda se čovik mora pokrit sa lancunon kolki ima.
Ovaj je moj.
Kako si zadovoljan sa njim? Tako nesto sam i ja gledao ali UT61D jer meri kapacitet do 4000 u a isto je True RMS.
Pages: 1 2