DIY Electronic projects

Full Version: Osciloskop Hp 1715A
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ne bih prodvao Komunjaru iz prosle teme, jer mi prost za koristenje, ali sam vidio da se prodaje HP 1715A 200mhz osciloskop. Prodavac nudi 4 sonde uz osciloskop, za 100€ sve. Da li uzeti ili ne? Koliko je komplikovan u slučaju da nije bas 100% u redu? Obzirom da je kupovina na daljinu pa...
Rizicno je kupovati bez provere, bez obzira sto je cena veoma povoljna (cak sumnjivo povoljna, mozda nesto zeli da sakrije takvom cenom). Taj osciloskop ima veoma nenabavljive hibride (ili nabavljive ali po veoma nepovoljnoj ceni).
Imam dva slicna kojima su crkli hibridi u vertikalnom pojacavacu, i tako stoje vec godinama.
Probaj da nateras prodavca da ga malo bolje istestira (ako ume) i da ti posalje slike testova.
Niko ood nas ti ne moze reci da li da ga kupujes ili ne, na tebi je konacna odluka.
Imam ja loše iskiustvo sa tim hibridima :-(

Na mom TEK 2465B je već drugi vertikalni modul stradao u roku od godinu možda.
Em je skup, em ga ne mogu nabaviti svećom da ga tražim.

Jbg. tako je to. Moraćemo kupovati mlađe mašine...
Ili starije koje nemaju hibride Wink
Da.Kao što je, mislim gigabyte091, nešto svojevremeno hteo da kupi Grundig MO-20 koji je veoma servisabilna mašina, a od bržih na primer Philips iz serije PM-XXXX, gde ima 2 x 100MHz mašina gde su sve sami tranzistori unutra, i to imaju i podnožja :-)
Tek 465 je stara mašina, mislin da je većinon sa tranzistorima i odlićna servisna dokumentacija, još uvik se dobro držu, mada su u godinama. Mislin da se stariji hamegi mogu nać dosta povoljno, ja san svoj 203-6 u super stanju proda za 100e nedavno.
Ovaj prodaje http://www.njuskalo.hr/satelitska-tv/422...s-11158557 kolko je virovat ne korišten?? tek 422, nije mi poznat model al lipo izgleda, cool u tek stilu, prodavać u BiH, možda bi se još dalo spustit cijenu.
Pokretac teme prica o osciloskopu kolji je 2X200MHz.
Do 100MHz sam sretao osciloskope bez hibrida ali od 200 nisam.
Covjek javio da je osciloskop rezervisan za par dana. Ako se ne proda pitacu ga za detaljniji test. Uostalom meni i ne treba nista preko komunjarinih 20 mega, ali komunjara je ipak igracka Smile