Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Current fed" (CF) konverter
Hm, ali meni se čini da ovi varijabilni imaju samo jedan namotaj, a sekundarni napon se dobiva klizačem po tom namotaju.
Reply
Eh, videh sad da nisam u pravu, nisam nikad imao priliku da koristim auto-transformator pa sam zaboravio da imaju samo jedan namotaj. Moja greška Prasimix, izvinjavam se. Smile Ne razmišlja čovek...
Reply
Postoje rastavno regulacioni transformatori i oni imaju posebno primar i posebno sekundar koji ima klizac na sebi
a popstoje i samo regulacioni transformatori koji rade kao auto-trafo i naravno, imaju samo jedan namotaj.
Svojevremeno je Iskra pravila odlicne rastavno regulacione transformatore. Na primer MA4802.
"Nij sve tako crno, samo su ti oci vezane".....rece dzelat.
Reply
(02-16-2018, 01:21 PM)Macola Wrote: Imam DS1074Z-S i sasvim je uspeo hak od serije DS1000. Moguće je da sve prođe sa onim od MSO1000...

Otvori ga slobodno. Inače eto radiš sa sličnim napajanjima. Unutra je fino pregrađena oblast sa napajanjem, koja ti je prvo dostupna.
Po sećanju bih rekao da pišu vrednosti napona (mada je prošlo par godina od otvaranja i ne bih se baš kladio u svoje sećanje).

Ako treba neće mi biti teško da otvorim svoj DS1074Z-S jer verujem da je potpuno isto napajanje i izmerim ti sve što tražiš (naravno sa starim TEK2465B).

Samo reci kako da pomognem.

Mislim da ništa od ovoga. Otvorio sam ga, i flyback ima na izlazima uredno sve napone kako je navedeno na PCB. Da je drugačije vjerojatno ne bi ni bilo smislenih akcija na startu. Sad ostaje da vidim koliko će Rigol tražiti za servis, ako je stvar po principu, "pregorila ti je matična ploča, trebaš novu", onda će to vjerojatno koštati u rangu novog slabijeg modela jer gotovo čitav osciloskop je ta jedna ploča.
Pih, izgleda da za te novce ništa drugo ne možeš ni kupiti. Ovaj model uredno drži istu cijenu kao 2014. kada sam ga kupio, jedino vidim da sada nude besplatno otključane softverske module.

[Image: 1U1w3Amh.jpg]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)