Threads: 27
Probam nešto sa PIC16F1827 i kako na sve strane vise neke žice u nekom od neuspelih pokušaja greškom okrenem napajanje 5V za PIC. To mi se dešavalo i ranije ali obično skontam na vreme. Sad sam se nešto zablesio i u nekom trenutku krene da smrdi na paljevinu. Pogledam okolo kad onaj mučenik na ploči krenuo da se pali i žari. Jbg. dešava se al rekoh ajd da ga ladnem malo pa nanovo samo sa ispravno okrenutim napajanjem. Uštekam, kad mukica radi i dalje! Drago mi zbog malog!
Threads: 29
Meni se dešavalo da neki PIC vratim naopako u podnožije i primetim da je povukao više struje nego što treba.
Vratim ga posle pravilno i nastavi da radi.
Iz predostrožnosti, odmah sam takve čipove "markirao" da se ne izmešaju sa "zdravim".
Ostavljam ih samo za neku rezervu pri razvoju, ako u tom trenutku više nemam drugih čipova.
Inače, uredjaj sa takvim čipom (koji je preživeo takve i slične torture) nikada ne bih isporučio nikome !
Što je sigurno - sigurno je !
Pozz
Threads: 6
Mogu da se složim da su vrlo izdržljivi. Međutim, jednom sam naišao na PIC16F1824 koji je počeo vrlo čudno da se ponaša, odnosno počeo je da vuče nekoliko puta veću struju. Odrađivao je šta mi treba, nije se grejao, ali recimo vukao prvo 3x, kasnije 4x... veću struju. Surfovao sam i došao do zaključka da se radi o 'latch-up' efektu. Ne kažem da je ispravan zaključak, ali na osnovu članaka tako mi deluje. Nešto mu nije prijalo i ...